Importanța monitorizării și menținerii unei tensiuni arteriale sănătoase. Explicațiile medicilor timișoreni

Importanța monitorizării și menținerii unei tensiuni arteriale sănătoase. Explicațiile medicilor timișoreni

Importanța monitorizării și menținerii unei tensiuni arteriale sănătoase. Explicațiile medicilor timișoreni

Tensiunea arterială ridicată poate crește riscul de afecțiuni cardiovasculare grave precum atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale și boli renale, iar prevenția și controlul acesteia sunt cruciale pentru o bună calitate a vieții și pentru prelungirea ei.

Este esențial să înțelegem că tensiunea arterială poate fi influențată de numeroși factori, inclusiv de stilul de viață, alimentație, nivelul de activitate fizică, stresul și predispoziția genetică.

Prin urmare, adoptarea unui stil de viață sănătos poate avea un impact semnificativ în menținerea unei tensiuni arteriale în limite normale și prevenirea complicațiilor.

Potrivit Claudiu Popa, medic primar cardiolog în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență ,”Dr. Victor Popescu” Timișoara pentru menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase, trebuie acordată atenție alimentației, activității fizice, controlului greutății corporale, gestionării stresului, evitării consumului excesiv de alcool și monitorizării tensiunii arteriale.

„Consumați o dietă bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, iar evitați alimentele procesate, bogate în sare și grăsimi saturate. Includeți în rutina zilnică exerciții fizice moderate sau intense, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, înotul sau ciclismul, de cel puțin 30 de minute pe zi.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr a murit la bazinul de înot din cartierul Dacia. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor. Poliţia a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă

Menținerea unei greutăți sănătoase poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și la prevenirea excesului de grăsime corporală, care poate afecta negativ sănătatea inimii.

Învățați tehnici de relaxare, de deconectare de la presiunea socio-profesională, pentru a reduce nivelul de stres și pentru a menține tensiunea arterială sub control.

Consumul moderat de alcool și renunțarea la fumat pot avea un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale și a întregului organism.

Este recomandat să vă verificați tensiunea arterială regulat, mai ales dacă aveți factori de risc sau istoric familial de hipertensiune arterială”, a explicat medicul Claudiu Popa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *