Pentru USR Timiş, alegerile s-au încheiat în 5 februarie

Pentru USR Timiş, alegerile s-au încheiat în 5 februarie

Fără nici o îndoială, USR este marele perdant al mişcărilor politice din ultimele zile, care au culminat cu votul moţiunii de cenzură. Lipsa experieţei politice a lăsat partidul lui Dan Barna în afara jocurilor mari, USR alegându-se cu o înfrângere care înseamnă enorm pentru următoarele alegeri locale.

Un impact deosebit se va resimţi în judeţul Timiş, unde Uniunea se bucura de o favorabilitate însemnată, iar liderii nutreau speranţe pentru obţinerea poziţiilor numărul 1 la Primăria Timişoara şi la Consiliul Judeţean Timiş, prin Dominic Fritz, respectiv Cristian Moş. După moţiunea de cenzură, şansele acestora de a câştiga alegerile s-au diminuat considerabil, fiind aproape nule.

„Z-E-R-O” ar spune primarul Nicolae Robu în acest caz, cel căruia useriştii îi dăduseră nota T-R-E-I pentru modul în care administrează oraşul. Dacă s-ar fi mers pe varianta cu două tururi de scrutin la primărie şi pe liste de candidaţi la consiliul judeţean, partidul lui Dan Barna avea şanse bune: în primul caz, se putea crea o efervescenţă în turul II, potrivinică lui Robu, iar în al doilea, alianţele rezultate riscau să-l trimită pe Cristian Moş de la USR în funcţia de preşedinte al CJT.

Aşa însă, răspunsul la un asemenea deznodământ este dat doar din „două” cuvinte, vorba unui mare politician local: „ex clus”.

Dacă a existat un compromis (e prea mult să-i zicem blat) între PNL şi PSD, acesta a vizat un scop comun al celor două mari partide: scoaterea USR în afara jocurilor mari, lucru care le-a ieşit din plin, în faţa unui USR buimăcit şi bezmetic, căruia i-a luat prea mult timp ca să înţeleagă că va fi izolat de cele două mari blocuri politice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Pentru USR Timiş, alegerile s-au încheiat în 5 februarie

  1. De psd ne am convins de 30 de ani , pnl ul este un psd mai mic , are si oameni excepționali , vezi Rareș Bogdan , Ludovic Orban , dar are și personaje de ,,, tristă ,,, amintire , mai ales la nivel local , județean , nu fac nominalizări , degeaba la centru au intenții bune , se pierd pînă ajung jos , la nivel local altii fac cărțile, tot ei le împart, si tot ei cîștigă , cu ,, românii speciali ,, nu au facut nimic , cu … , cu … la fel , asa ca practic nu ai pe cine sa votezi , anul acesta ii vom vota pe acesti USR iști, si la ei la fel , au printre ei oameni de o factură foarte buna , o sa ii vedem la treaba , sper sa si faca , sa scăpăm de baronii locali și de partidele tradiționale,si la noi , si in alte tari , vremea acestor partide a cam apus , au mai rămas ceva nostalgici , mai în vîrstă , care ii cam votează , cu scoala mai putina , cu viziune cam tot pe acolo , gen cei care au votat brexitul, majoritatea în vîrstă , si asteptam fapte mari la vot de la cei 6 000 000 de români din vest , cu tot cu părinții , cu bunicii aduși acolo sa le creasca copiii , cu romanii nascuti acolo de a doua generatie , care au trait 10 , 15 ani in vest , au vazut cum se traieste acolo , sistemele lor de invatamint , de sanatate , contactul cu autoritatile , acestia s au schimbat , in bine , de la ei asteptam sa se implice si sa ne scoata si pe noi din marasmul acesta in care traim de 30 de ani , trebuie sa se termine odata cu stilul acesta în care statul , prin instituțiile lui , interacționează cu cetățeanul.

  2. Uniunea sorosiștilor din ROMÂNIA = USR
    sunteți aceași mizerie, acum vă văitați ca o fată mare. Oare nu faceți voi politica multinaționalelor. M-am săturat de atâta ipocrizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *