Pentru timișeanul Sergiu-Ionuț Novac matematica nu mai are secrete

Recent, lotul olimpic de matematică al Romaniei și-a trecut în palmares șase medalii (două de aur și patru de argint) la cea de-a XXXVI-a ediție a olimpiadei balcanice de matematică pentru seniori, menționează Ministerul Educației Naționale.

CITEȘTE ȘI: Şoferii care deţin un permis auto categoria B vor putea conduce o nouă categorie de vehicule

Premiați cu aur au fost Edis Memis (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța) și Leon-Roland Balan-Tribus (Liceul Internațional de Informatică din București).

Medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj) – laureat cu argint și în 2018, Darius-Cristian Lazea (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Simon (Liceul Internațional de Informatică din Bucuresti) și Dragoș Crișan (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca). Sergiu Novac este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj, fiind unul dintre tinerii pasionați de matematică.

CITEȘTE ȘI: Poze spion cu o nouă versiune Dacia. Model camuflat, surprins pe drumuri de munte

Înclinaţia pentru această disciplină este dublată de pasiune și de o muncă intensă şi susţinută, de un program de pregătire extrem de riguros, pe tot parcursul anului şcolar.

Anul acesta, liceanul a obţinut premiul I cu punctaj maxim şi medalia de aur la etapa naţională a olimpiadei de matematică, desfăşurată la Deva. Dintre cei 81 de participanţi la clasa a XI-a veniţi din toate judeţele ţării, doar trei au reuşit această performanţă, iar Sergiu Novac este unul dintre ei.

”Sergiu este un licean modest, cu simţul umorului, având abilităţi de comunicare şi colaborare, ceea ce îi facilitează implicarea în proiecte locale, naţionale şi internaţionale”, a precizat Aurelian Sima, directorul Colegiului Național ”Coriolan Brediceanu”.

Potrivit lui Aurelian Sima, ieri elevul s-a întors de la Chișinău, fiind așteptat la gară de colegii săi și de dirigintele clasei.

În curând Sergiu Novac se va pregăti pentru o nouă serie de testări la probele de baraj pentru participarea la olimpiada internațională.

FOTO: Redeșteptarea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns