Pentru a nu deranja o instituție influentă, Primăria Timișoara tărăgănează deliberat punerea în aplicare a unei sentințe judecătorești

camera de conturi timis

În numărul din 8 septembrie al „Renașterii bănățene” am publicat articolul intitulat „O instanță de judecată a constatat un adevăr simțit de simplii cetățeni pe pielea lor: Primăria Timișoara nu respectă drepturile omului„, în care v-am prezentat situația unei timișorence, A.I. (ne-a rugat să nu-i dezvăluim identitatea, din motive personale), care se chinuie de nouă ani să intre în posesia unui teren atribuit prin compensare în locul celui expropriat în perioada comunistă.

La vreo două săptămâni de la publicarea articolului, doamna A.I. ne-a contactat, anunțându-ne că, în cele din urmă, lucrurile au început să se miște la primărie, în sensul că, în ședința Consiliului Local Timișoara din data de 20 septembrie, s-a aprobat trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara în domeniul privat al orașului a parcelei în suprafață de 506 metri pătrați situată pe Bd. Republicii nr. 12, parcelă pe care timișoreanca o câștigase în instanță după ani și ani de procese.

În mod normal, pasul următor îl reprezintă punerea efectivă în posesie a doamnei A.I., o pură formalitate, în condițiile existenței unei hotărâri judecătorești definitive, doar că angajații primăriei o lălăie de-atunci în stilul clasic.

Dincolo de birocrația sufocantă, mai există și un alt interes al primăriei. În perimetrul respectiv, lângă parcela cu care ar trebui să fie pusă în posesie timișoreanca A.I. și care, de fapt, a fost dezlipită dintr-o suprafață mai mare, Camera de Conturi Timiș își ridică noul sediu (am prezentat detalii cu privire la această operațiune în articolul precedent), iar executantul lucrării folosește respectiva parcelă pentru a-și depozita materialele și alte acareturi.

 

Așadar, ca să-i asigure tot confortul firmei de construcții și, implicit, beneficiarului lucrării, Camera de Conturi Timiș, primăria tărăgănează deliberat demararea procedurii de punere efectivă în posesie a timișorencei.

Ca să nu supere cumva una dintre cele mai influente instituții, funcționarii municipalității preferă să își bată joc de un simplu cetățean. Încă o mostră din „România lucrului bine făcut”…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *