„Avem nevoie de un stat puternic, care să servească cetăţeanul”, a declarat Nicolae Bitea, liderul de grup al consilierilor judeţeni PNL Timiş

Nicolae Bitea1

-Suntem aproape de campania electorală. De ce ar trebui alegătorii să opteze pentru candidaţii liberali?
– Este foarte simplu. În principal, vorbim de două motive: avem cea mai bună echipă de candidaţi şi cel mai realist program de guvernare. Asta ne face să privim cu mare încredere aceste alegeri.

-Referindu-ne la programul de guvernare, la ce ar trebui să ne aşteptăm dacă PNL va câştiga alegerile?
-Există soluţii în toate sferele de activitate, de la economie, sănătate şi educaţie, până la administraţia publică, justiţie şi siguranţa cetăţeanului. În esenţă, însă, toate acestea trebuie să conducă la realizarea unui stat puternic, care să servească cetăţeanul. Statul trebuie să fie în interesul omului, restul sunt detalii. Cu un stat puternic, vom putea vorbi de o reconstrucţie naţională, care are la bază o bună guvernare.

-Enumeraţi câteva dintre măsurile avute în vedere!
– Vor fi câteva măsuri economice de mare impact, care să permită creşterea nivelului de trai, bazată însă pe o economie competitivă. Mă refer aici la alocaţii de 200 de lei, la dublarea salariilor medicilor începând din 1 iulie 2017, la creşteri similare pentru profesori, dar toate etapizat, pliate pe un cadru economic bine gestionat. Avem soluţii şi în problema demografică, pentru că apreciem că este una de mare importanţă. De aceea, vom înfiinţa creşe, grădiniţe şi centrul şcoală după şcoală la locul de muncă, iar pe de altă parte, printr-un program naţional special, vom asigura gratuitatea primelor trei proceduri de inseminare in vitro. De asemenea, piaţa muncii trebuie grabnic adaptată calificărilor reale ale tinerilor, printr-un parteneriat concret cu mediul economic şi cu instituţiile de învăţământ.

Premierul Dacian Cioloş, pe care îl susţineţi pentru un nou mandat, va putea duce la îndeplinire acest program?
Evident, pentru că se observă o compatibilitate perfectă între programul de guvernare al PNL şi Platforma România 100 lansată de Dacian Cioloş. Această platformă prezintă 10 principii ale unei gurvenări pentru cetăţeni, adică exact ceea ce îşi propune şi PNL. De fapt, priorităţile premierului se suprapun cu cel ale partidului nostru şi suntem convinşi că Dacian Cioloş îşi va putea implementa angajamentele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “„Avem nevoie de un stat puternic, care să servească cetăţeanul”, a declarat Nicolae Bitea, liderul de grup al consilierilor judeţeni PNL Timiş

  1. Omule, cred ca ai glumit cand ai spus ca PNL are cea mai buna echipa si cel mai bun plan de guvernare?! Asta cu alocatiile pentru copii, salarii, etc. o dati in fiecare campanie electorala, nerusinati ce sunteti. Solutii vad ca gasiti pentru planurile voastre, dar resurse??? ahh, bineinteles ca nu, este doar alta vrajala electorala cum ne-am obisnuit din partea PNL. Minciuni pe fata.

  2. Vraja marii mai Bitea si in declaratii si in viata reala, voi nu o sa serviti cetateanu vreti sa fiti serviti. Nu aveti nimic numai vorbe goale.

Lasă un răspuns