„Pentru noi sunt importante aplauzele sincere oferite de public”

Emanuel Resiga 1

Interviu cu pilotul timişorean Emanuel Resiga, care, având-o alături pe Denisa Drăghici, s-a clasat pe locul al doilea la etapa secundă, de la Sibiu, a Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2

– Pentru început, te rog să ne faci o prezentare a competiţiei Rally2, o noutate în peisajul automobilistic românesc…

Emanuel Resiga 2– Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2, sau Rally2, cum este denumit pe scurt, a fost conceput ca o întrecere separată de Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. Se desfăşoară în aceeaşi perioadă, pe aceleaşi probe cu etapele de campionat naţional, concurenţii Rally2 luând startul după ultimul pilot de la CNRD. Ideea care a stat la baza acestui campionat a fost acoperirea nişei de mijloc, a etapelor de raliu, să le zicem, low-cost, acesta facilitând accesul către campionatul naţional concurenţilor cu bugete mai reduse ori celor care participă pe banii lor şi de placere. Ce este surprinzator şi ceea ce nimeni nu a anticipat este că, atât la etapa de la Braşov, cât şi la cea de la Sibiu, acest campionat s-a bucurat de aprecieri peste măsură din partea tuturor şi asta datorită spectacolului pe care l-au oferit concurenţii, majoritatea foşti spectatori <<profesionişti>> care ştiu ce aşteaptă publicul să vadă.

– Prima ta participare într-o etapă de Rally2 ţi-a adus o clasare pe locul al doilea. Mai mult, ai fost aproape să câştigi runda de la Sibiu. Eşti mulţumit cu această clasare? Ce ţi-ai propus înaintea cursei?

– Într-un clasament general neoficial, pentru că la Rally2 nu se constituie o ierarhie open compusă din toate clasele, ci se premiază doar clasamentul general la două roţi motrice, plus clasele la individual, mă aflam pe poziţia întâi, însă din cauza unei greşeli pe proba superspecială, unde am atins una dintre şicane, am fost penalizat cu 20 de secunde, coborând, astfel, pe locul al doilea. Rezultatul nu este atât de important pentru noi, cei care participăm la Rally2, pentru că suntem conştienţi că fiecare concurent este limitat financiar, aşa că nu există o bătălie echitabilă. În schimb, importante pentru noi sunt aplauzele sincere oferite de public. Dacă reuşim să le smulgem, suntem mulţumiţi, pentru că şi noi am fost odată acolo, pe marginea probei, şi am apreciat eforturile celor care au rupt o secundă pentru a câştiga un fan.

Emanuel Resiga 3– Cum ţi s-a părut evoluţia de până acum a echipajelor din Timişoara?

– Este surprinzător cum în 2016 găsim la start trei echipaje timişorene, lucru care s-a întâmplat rar în campionatul naţional. Ce este şi mai impresionant este că toate cele trei echipaje merg, cum îmi place mie să spun, de toţi banii, adică tare! Aici trebuie să îi amintesc pe Adrian Minea şi Cătălin Basa, câştigătorii primei etape, pe Romain Gilles şi Alin Lăpăduşa, care au urcat pe podium la ambele etape, şi, desigur, echipajul nostru, Emanuel Resiga şi Denisa Drăghici.

– De ce nu ai participat la prima etapă, cea de la Braşov?

– Motivul pentru care nu am ajuns să iau startul la Braşov este unul administrativ, poate chiar stupid, dar justificat prin lipsa de timp. Nu am fost gata cu tot ceea ce înseamnă hârtii, documente, pentru a ne putea înscrie la prima etapă.

– Care este calendarul tău pentru lunile următoare? Vei continua să participi la etapele de Rally2? Sunt şi alte competiţii la care intenţionezi să iei startul?

Emanuel Resiga 4– Important de menţionat pentru spectatorii bănăţeni este faptul că în zilele de 13 şi 14 mai caravana campionatului naţional se va deplasa la Arad, unde va avea loc etapa a treia din calendar, incluzând şi Rally2. Este prima etapă de macadam şi, desigur, intenţionăm să luăm startul şi aici. Fiind limitat de timpul liber pe care îl am la dispoziţie, planul meu pentru acest an este să iau startul la Tulcea, Cluj, probabil că şi la Iaşi ori la Harghita, precum şi la ultima etapă, la noi, în Timiş. Vrem să mai luăm startul ocazional şi la alte etape regionale atât în Timiş, Sibiu, cât şi în Covasna, dar totul depinde de timp şi de cât de tare stricăm maşina la etapele de Rally2.

Sursa foto: rallyzoom.ro

Emanuel Resiga 5


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *