Cristi Danileţ le-a explicat elevilor timişoreni cum să aibă o adeloscenţă fără… regrete

Cristi Danilet

„Pentru că îmi place aici, eu am ales să rămân în România şi nu să merg să şterg la fund moşnegii din alte state”, le-a spus, vineri, elevilor de la Colegiul Bănăţean din Timişoara, Cristi Danileţ, judecător în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

El le-a explicat adolescenţilor că vrea să se bazeze pe generaţia care luptă pentru a-şi croi un rost în societatea românească, fără să-şi ştirbească viitorul prin încălcări ale legii care pot avea consecinţe grave. În cadrul unui program care se adresează elevilor, judecătorii merg voluntar în diferite oraşe din România, pentru a sta de vorbă cu tinerii şi a le prezenta consecinţele încălcării legilor. A venit vremea în Timişoara să se întâmple acest lucru…

„Dacă aveţi 14 ani, aveţi şi buletin. Acesta nu foloseşte doar să vă uitaţi la poză şi să spuneţi: <<Vai ce naşpa am ieşit!>>, ci vă şi responsabilizează. Buletinul înseamnă că răspundeţi pentru acţiunile voastre, că înţelegeţi ce înseamnă infracţiune. Codul penal nu este doar o formaţie de hip-hop”, le-a spus elevilor Cristi Danileţ.

La întâlnire a participat şi Adriana Stoicescu, preşedinta Tribunalului Timiş, care le-a promis elevilor şi alte întrevederi cu reprezentanţi ai DIICOT, precum şi o vizită la penitenciar, pentru a conştientiza cât de grave sunt consecinţele atunci când, din dorinţa de a fi „cool”, un tânăr ajunge după gratii.

Printre temele abordate s-au aflat violul, tâlhăria, infracţiunile informatice sau consumul de droguri. Pentru a se face cât mai bine înţeleşi de elevi, cei doi au folosit un limbaj liber, dar au şi exemplificat expunerile cu câteva cazuri.

Tot vineri, Cristi Danileţ le-a făcut o vizită şi elevilor de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, urmând ca sâmbătă să aibă întâlnire o cu studenţii de la Facultatea de Drept.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *