Pentru că nu au cu cine să îi lase, părinţii îşi duc copiii bolnavi la şcoală

Deşi numărul virozelor este în creştere, pentru părinţii din municipiul Reşiţa care muncesc, o tuse şi o răceală nu sunt suficiente pentru a nu-l mai trimite pe copil la şcoală sau grădiniţă.

Sunt destui cei care aleg să-şi lase copilul în colectivitate, chiar dacă are o infecţie a tractului respirator, favorizând, din păcate, răspândirea virozelor şi printre ceilalţi copii.

Acest lucru este strict interziş copii răciţi trebuie să stea acasă, atrage atenţie medicul de familie Gheorghe Jenar.

În plus părinţii care au copii bolnavi cu vârsta sub 7 ani pot solicita de la medicul de familie un concediu medical pentru îngrijirea copilului la domiciliu.

„Am fost la o grădiniţă din Reşiţa şi într-o clasă mai mult de jumătate dintre copii erau răciţi. Pentru siguranţa lor ei trebuie să fie izolaţi la domiciliu, nu e normal ca părinţii să-i trimită în colectivitate doar pentru că nu au cu cine să-i lase acasă”, a precizat medicul de familie Gheorghe Jenar.

Cele mai comune simptome observate în cazul instalării unei răceli la copii sunt:
– febra mai mare de 38 C
– ochii înlăcrimaţi
– buzele bebeluşului sunt albastre sau vineţii
– respiraţie şuierătoare sau greoaie
– bebeluşul este agitat şi nervos
– lipsa poftei de mâncare
– mucozităţi prezente
– strănut şi tuse

Odată ce copilul a trecut peste mai multe episoade virale în primii doi ani de viaţă, organismul lui este mai bine pregătit să lupte cu boala.

Puteţi în continuare să preveniţi apariţia răcelii prin insistarea asupra regulilor de bază: spălarea pe mâini şi curățarea nasului.

Totodată puteți preveni răceala prin stimularea sistemului imunitar al copilului: alimentație sănătoasă, mișcare, program de somn regulat si vaccinare.

Daiana Roşca

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Pentru că nu au cu cine să îi lase, părinţii îşi duc copiii bolnavi la şcoală

  1. Pentru un copil cu varsta de peste 7 ani nu se mai acorda concediu medical – îngrijire minor , deci , copilul sta singur acasa si se trateaza .

Lasă un răspuns