Pe bicicletă, în țara vecină! Punct de frontieră deschis temporar în Timiș

Pe bicicletă, în țara vecină! Punct de frontieră deschis temporar în Timiș

Pe bicicletă, în țara vecină! Punct de frontieră deschis temporar în Timiș.

Aproape 1.000 de persoane au tranzitat, la sfârșitul săptămânii trecute, punctul de trecere a frontierei deschis la capătul pistei de la Otelec înspre vecinii sârbi, pistă care are o lungime de 70 de kilometri.

Acțiunea vine în urma demersurilor făcute de Consiliul Județean Timiș de a deschide acest punct, intenția fiind ca el să devină permanent. Evenimentul a trezit un mare interes, mai ales că a existat și un program pregătit în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Concurs cu premii pentru lucrări de licență și disertație, pentru absolvenții UVT

Astfel, înainte de a urca pe pistă, mulți dintre cei interesați au vizitat Școala Veche din Otelec (devenită punct muzeal) și au gustat din bunătățile locului, kurtos kolac fiind preparatul tradițional.

”A fost un moment prielnic de a primi oaspeți și de a pedala pe pista de biciclete până în țara vecină de care ne despart aproximativ 6 kilometri. Am avut, de asemenea, și vizita delegației de la Consiliul Județean Timiș, alături de vicepreședintele Alexandru Proteasa, căruia îi mulțumim pentru promisiunea de a ne fi sprijin pe viitor.  Felicit, totodată, și  Poliția de Frontieră pentru munca depusă și pentru mobilizarea eficientă de care a dat dovadă în cele două zile. Sperăm și ne dorim ca în scurt timp acest punct de frontieră să devină unul permanent, comuna noastră având un potențial turistic care merită a fi pus în valoare”, transmite Silvia Fechete, primarul comunei Otelec.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *