Pe 95 la sută din străzile Timișoarei se face curățenie, susține Dominic Fritz

curatenie

Pe 95 la sută din străzile Timișoarei se face curățenie, susține Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz spune că își dorește un oraș mai curat și în primele luni ale anului au fost colectate 1.900 de tone de deșeuri stradale.

”Am promis timișorenilor la începutul acestui an că vom intensifica eforturile pentru un oraș mai curat.
Și asta facem.

În primele patru luni ale anului au fost colectate 1.900 de tone de deșeuri stradale, adică cât s-a strâns în tot anul 2020.

Dacă în 2020, se făcea curățenie doar pe 40% din străzile orașului, anul acesta am reușit să extindem suprafața pe care intervine firma de salubrizare la 95% din străzile Timișoarei. Practic, doar acolo unde sunt lucrări la drumuri nu se intervine.

CITEȘTE ȘI: Zăpadă de 5 metri pe Transfăgărăşan. Când ar urma să fie deschis drumul (video)

Zilnic, 16 utilaje ale companiei de salubrizare intervin pe străzi și numărul celor care lucrează la curățenie aproape s-a dublat comparativ cu 2020 și acum se lucrează în trei schimburi.

Știu că mai avem multe de făcut. Continuăm munca și evident, nu ne vom mai întoarce la situația din 2020, atunci când am preluat mandatul și contractul neclar și incomplet de salubrizare, după care funcționăm și anul acesta.

Acum lucrăm la documentația pentru un contract de salubrizare pentru anul viitor, care să ne asigure servicii mai bune și un oraș mai curat.

Am început și campania de dezinsecție aeriană, care va dura până în 24 mai și vom începe tratamente de dezinsecție la sol. Am cerut firmelor care cosesc iarba să își prelungească programul de lucru cu 2 ore în fiecare zi și să lucreze și sâmbăta.

Înăsprim regulile de protecție a mediului în cazul șantierelor, pentru a reduce semnificativ mizeria care e adusă în oraș de utilajele care ies din șantiere și impunem reguli mai stricte privind trasabilitatea deșeurilor din construcții: adică să fie clar pentru toată lumea care este traseul deșeurilor din momentul preluării până la cel al predării lor, ca să nu mai găsim rampe de gunoi în tot orașul.

Pentru aceste reguli organizăm dezbatere publică în 26 mai și le introducem în Consiliul Local”, afirmă Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pe 95 la sută din străzile Timișoarei se face curățenie, susține Dominic Fritz

  1. Dă-mi ți mie ochelarii tăi, măi Samuel, poate văd și eu ce vezi tu. Altfel, tu poți să zici ce și câte vrei. Cu ochelarii mei se vede că Timișora este într-o stare de degradare continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *