Patru morți și pagube materiale importante în urma furtunilor violente de miercuri

Patru morți și și pagube materiale importante în urma furtunilor violente de miercuri

Patru morți și pagube materiale importante în urma furtunilor violente de miercuri

Vijeliile și precipitațiile abundente de miercuri au provocat pagube în 22 de județe și în municipiul București, iar patru persoane și-au pierdut viața.

53 de localități din 22 de județe (AB, AG, BC, BH, BT, BV, CS, CT, CV, HR, HD, MM, MS, NT, OT, SM, SB, SV și TL) și municipiul București au fost afectate, în cursul zilei de ieri, de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Pompierii au depus eforturi pentru degajarea unor elemente de construcție, 6 stâlpi și nu mai puțin de 117 copaci căzuți pe carosabil, autoturisme și clădiri.

Intervenții prompte au fost efectuate și pentru evacuarea apei din 1 anexă, 7 beciuri, 2 subsoluri de bloc și 2 străzi. Ca urmare a acestor evenimente, 9 case, 16 blocuri și 18 autoturisme au fost avariate.

Tragicul bilanț cuprinde și 4 persoane care și-au pierdut viața.

Trei dintre acestea au fost lovite de fulger în județele Botoșani și Caraș-Severin, în timp ce o altă persoană a decedat ca urmare a căderii unui copac peste autoturismul în care se afla, în județul Alba.

CITEȘTE ȘI: Sensurile giratorii din Giroc, o adevărată pacoste. Şi încă nu a început şcoala… Video

De asemenea, un alt incident a avut loc în județul Ilfov, unde un copac prăbușit a lovit un autoturism aflat în mers, soldându-se cu rănirea unei persoane care a fost transportată la spital.

Aceste situații înregistrate la nivel național reprezintă dovada clară că fenomenele meteo periculoase nu trebuie ignorate, iar frecvenţa de manifestare a acestora s-a intensificat în ultima perioadă.

Sursa foto: IGSU

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *