Patru milioane de euro pentru extinderea a două facultăți timișorene

extindere uvt

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Universitatea de Vest din Timișoara au semnat ieri un contract de finanțare pentru extinderea spațiilor de învățământ existente pentru Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Muzică și Teatru.

CITEȘTE ȘI: Ungurii mai au de construit 15 km de autostradă până la granița noastră, dar nu au la ce să se conecteze

Conform proiectului în valoare de peste patru milioane de euro, vor fi construite noi corpuri de clădire în zona Oituz, beneficiari fiind peste 1.000 de studenți.
pirtea
Contractul a fost semnat la sediul Universității de Vest de rectorul Marilen Pirtea și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim. Proiectul este unul de regenerare urbană, fiind finanțat prin Programul Operațional Regional, axa prioritară 10, dedicată universităților.

CITEȘTE ȘI: Primarul care s-a pozat în lenjerie intimă, premiat “cu patru stele” de către Asociaţia Comunelor din România

Investiția cuprinde extinderea infrastructurii educaționale pentru Facultatea de Arte și Design (construcție D+P, 1.105 mp suprafață utilă) și pentru Facultatea de Muzică și Teatru (construcție D+P+Mez+1E, 4.544 mp suprafață utilă) – realizarea de spații expoziționale și de creație, ateliere și laboratoare, săli de curs, o sală multimedia etc.

Este prevăzută, de asemenea, dotarea cu echipamente didactice specifice.

Valoarea totală a proiectului este de 19.006.358 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile, 18.377.317 lei.

Perioada de implementare este de 46 de luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *