Patru cetățeni străini, depistați în Timiș în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Timiș au depistat trei cetăţeni din Bangladesh și unul din Pakistan, solicitanți de azil în România, care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 29.09.2018, ora 19, echipajul mixt format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P. F. Jimbolia și lucrători din cadrul I.P.J. Timiș, care se afla în misiune în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Cărpiniș, a fost sesizat de către un cetățean român, cu domiciliul pe raza judeţului Timiş, că în maşina personală se află patru persoane, cetăţeni străini, despre care are suspiciuni cu privire la scopul real al călătoriei acestora.
Şoferul si cei patru cetăţeni străini au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Jimbolia, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt patru bărbați, trei din Bangladesh și unul din Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 și 34 de ani, fiind solicitanți de azil pe teritoriul României. La cercetări aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în apropierea frontierei unde intenţionau să treacă ilegal în Serbia, cu scopul de a ajunge în Italia.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, reamintim cetăţenilor care locuiesc în apropierea frontierei şi care desfăşoară activităţi de transport, taximetrie sau de transport ocazional să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii.
De asemenea, reamintim că „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns