Patron timişorean anchetat pentru o evaziune fiscală de peste 176.000 de lei

Lista firmelor cu ajutoare de stat aprobate din domeniul HoReCa

Trei administratori de firme, între care un timişorean şi orădeni, au fost anchetaţi de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice pentru evaziune fiscală şi respectiv complicitate, după ce au făcut operaţiuni intracomunitare fictive.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de biroul de presă al Poliţiei Bihor, din cercetări reiese că în perioada noiembrie 2009-decembrie 2010, timişoreanul de 56 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi din Timişoara, împreună cu cei doi orădeni, administratori de firmă în Oradea, ar fi creat un circuit comercial şi financiar-bancar fictiv, în domeniul achiziţionării de pe piaţa intracomunitară şi vânzării pe teritoriul naţional de produse alimentare.

„Anchetatorii bănuiesc că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, în respectivul circuit comercial fictiv a fost atrasă şi implicată şi societatea comercială orădeană, ca societate importatoare, de „sacrificiu”, pentru acumularea obligaţiilor fiscale în sarcina acesteia, prin transferarea responsabilităţii achitării TVA şi a impozitul pe profit de la societatea beneficiară reală la cea de „sacrificiu”, aferente produselor comercializate, în valoare de aproximativ 1.100.000 lei”, arată comunicatul Poliţiei.

 

Poţi vedea ce se ascunde în spatele cercului roşu? Testul de iluzie optică care îţi stimulează atenţia – FOTO

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 176.445 lei şi reprezintă TVA. De altfel, pentru recuperarea acestuia, în cauză au fost dispuse şi luate măsuri asiguratorii, prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de cei trei, până la concurenţa valorii totale a prejudiciului.

Poliţiştii au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei.

Sursa: ebihoreanul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns