Pățania unor bărbați din Timișoara: au plătit pentru gunoi câte 10.000 de lei fiecare

gunoi 1 4

Doi bărbați care s-au gândit să arunce pe domeniul public diverse deșeuri au plătit scump tentativa lor. Nu doar că au fost prinși și amendați cu câte 3.000 de lei chiar în ziua în care au comis această faptă, dar acum sunt, din nou, buni de plată.

CITEȘTE ȘI: Nebunie în supermarketuri, la Timișoara: rafturi goale, aglomeraţie la case şi mulţi nervi. Foto

Asta pentru că nu au făcut curat în locul unde au aruncat deșeurile, situat pe strada Iosif Bulbuca. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului le-au dat amenzi de 10.000 de lei fiecăruia conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. Iar cei doi nu au fost singurii care au scos bani serioși din buzunar. Alți opt cetățeni care au fost surprinși de camerele video sau depistați în timp ce abandonau deșeuri pe domeniul public au fost sancționați cu câte 3000 de lei, pentru că au aruncat resturi pe străzile Victor Hugo, I. Preyer, Piața Plevnei și intersecția străzilor Romulus cu Grofșoreanu.

Poliția Locală Timișoara reamintește că, potrivit Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3000 și 6000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. (D.C.)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns