Pastorală la Naşterea Domnului – Excelenţa Sa Martin Roos, Episcop Romano-Catolic de Timişoara

„Iar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie…” (Gal 4,4).

Dintr-o femeie s-a născut Isus Cristos pe acest pământ și, asemenea tuturor oamenilor, a văzut lumina zilei datorită unei mame. Prin întruparea Lui, El a devenit unul dintre noi, exceptând păcatul (…)

Pe lângă toată bucuria ce ne-o aduce, Sărbătoarea Crăciunului are un mesaj foarte profund. Crăciunul ne cheamă insistent, să-L recunoaștem pe Cristos Isus ca fiind Cel pe care Tatăl L-a trimis în lume: „Pe El să-L ascultați”.

Dar, în aceste zile de sărbătoare, nu putem uita de acea umilă femeie, care L-a născut pe Fiul lui Dumnezeu și care încă de la început a fost aleasă de El, pentru a deveni mama Mântuitorului (…) Fie ca, în zilele care urmează, pașii să ne fie însoțiți de ocrotirea Fecioarei Maria și să recunoaștem în ea o mijlocitoare puternică, prin care cu toții să-L putem descoperi pe El, pe Mântuitorul nostru și, în final, să putem trăi în sufletele noastre „împlinirea timpurilor” și „zorii unei noi lumi!” (…)

Vouă tuturor, dragi credincioși care celebrați cu bucurie Nașterea Mântuitorului Isus Cristos, Domnul să vă dăruiască zile binecuvântate cu pace, cu reculegere și bucurie. Cel care S-a născut să ne dăruiască tuturor fericire veșnică și viață din belșug.

† Martin,
episcop de Timișoara


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns