Pași spre frontiera de la Beba Veche

veche

Una dintre propunerile pe care le-a făcut Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, la Ministerul Afacerilor externe a vizat deschiderea punctului de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) pentru trafic ușor, până la 3,5 t.

CITEȘTE ȘI: Utilaje noi pentru drumarii timișeni

„Nu este o inițiativă nouă, este un deziderat al al comunităților locale de o parte și de alta a graniței încă din anul 1997 când s-a obținut deschiderea anuală, pentru două zile, la sfârșitul lunii mai, a graniței la punctul Triplex Confinium: Beba Veche (RO) – Kübekháza (HU) – Rabe (SRB). Există multe beneficii economice, sociale și culturale pentru o regiune frontalieră deschisă: impulsionarea proiectelor comune în domeniul social și cultural, soluții pentru gestionarea lipsei forței de muncă în Timiș, lărgirea pieței de desfacere pentru agricultorii din zonă și asigurarea unei mai bune gestionări a situațiilor de urgență. Sunt conștient că mai este cale lungă până la deschiderea frontierei la Beba Veche, însă pentru a facilita inițierea negocierilor unui tratat la nivel de stat și pentru a contribui la construirea infrastructurii, am anunțat că din partea Consiliului Județean, îmi asum: predarea DJ 682 segmentul Sânnicolau Mare – frontiera Beba Veche către CNAIR pentru a fi trecut în categoria drumurilor naționale; construcția celor 200 de metri lipsă până la frontiera de stat; utilarea punctului de trecere frontieră (infrastructura utilitară completă)”, a declarat Alin Nica.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pași spre frontiera de la Beba Veche

  1. A Nica isi plateste datoriile catre cei care-l sustin.. catre primarul din Sanicolaul mare D Groza care il conduce din spate.Acest individ Alin NImiCA da ba numai la primarii PNL! Incapabil si depasit de situatie… Timisul nu-i un sat precum Dudestiul.
     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *