Pași mai iuți spre autostradă

Unul dintre primele obiective anunțate de președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, după preluarea mandatului, este ieșirea mai facilă spre autostradă a locuitorilor orașului de pe Bega, prin extinderea la patru benzi a drumului care trece prin Dumbrăvița și Giarmata.

Imediat, conducerea Primăriei Timișoara a anunțat că se va implica în proiect, printr-un parteneriat cu Dumbrăvița, dar președintele CJT nu crede că este cazul și a anunțat miercuri că s-au făcut noi demersuri pentru descărcare.

„Am avut discuții cu cei de la CNADNR în legătură cu acel proiect pe care l-am anunțat, de extindere la patru benzi, descărcarea de la Giarmata la Timișoara prin Dumbrăvița. Nu văd care ar putea fi partea legală în care Timișoara să investească. Pe tronsonul de la centură la autostradă, lucrurile merg extrem de repede, comisia specială ne-a asigurat că vom putea aproba indicatorii tehnico-economici pentru exproprierile din acea zonă până la finalul acestei luni, pentru că există o procedură rapidă. Proiectul există, aprobăm indicatorii tehnico-economici, procedura pentru expropriere își urmează cursul și deja vorbim de finalul lunii noiembrie pentru a putea depune acest proiect pe fonduri europene”, este de părere Grindeanu.

Problemele se complică, însă, pentru trecerea prin Dumbrăvița. „Pe celălalt tronson, de la centură până la Kaufland, problemele rămân. Nu am dori ca Dumbrăvița să se transforme într-o localitate cum sunt acum cele de pe DN1, unde nu poți să treci dintr-o parte în cealaltă decât pe pasarelă. S-a pornit proiectarea inclusiv pe acest drum, dar există o discuție legată de celebrii stâlpi din Dumbrăvița, pădurea de stâlpi. Cei care se pricep și sunt de meserie m-au asigurat că putem găsi soluții tehnice astfel încât să executăm lărgirea la patru benzi inclusiv prin Dumbrăvița. Povestea cu stâlpii care nu pot fi mutați e doar o… poveste. Ideea este să mutăm cât mai puțini”, a mai spus Grindeanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Tataie 24 august 2016
Tanar si nelinistit. Putin si nepriceputeanu. E pus pe fapte ca nu stie cate mandate prinde si vrea punguta plina ... E VARZA! In 6 luni va veti lamuri.
Radu A 11 august 2016
Domnule Grindeanu daca doriti sa rezolvati problema accesului la autostrada eficient si pe termen lung atunci trebuie sa conectati Calea Aradului la autostrada. Nu mai insistati pe o solutie gresita si ineficienta de largire la 4 benzi a soselei din Dumbravita. Largiti drumul de la autostrada pana la centura daca asta va rezolva unele planuri de partid dar lasati-o moale cu distrugerea Dumbravitei.