Pasajul auto subteran din Piața Operei mai aşteaptă… Vezi motivul!

Asociația Culturală ”Salvați Patrimoniul Timișoarei” a depus împotriva Consiliului Local Timișoara o plângere prealabilă din cauză că nu a organizat – așa cum prevede legea – o dezbatere publică înainte de a aproba studiul de fezabilitate pentru reorganizarea Inelului I de circulație și construirea unui pasaj subteran în Piața Victoriei.

Readucerea acestei probleme pe tapet a stârnit mai multe discuții și luări de poziție, unele dintre ele chiar pasionale. Astfel, consilierul local Flavius Boncea a atras atenția că în studiul inițial asupra reorganizării Inelului I de circulație se spunea că a fost aleasă cea mai defavorabilă variantă și că, fiind vorba de o zonă istorică protejată, ar fi trebuit mai întâi elaborat un plan urbanistic zonal.

Atât i-a trebuit primarului Nicolae Robu, care a dezvăluit că studiul respectiv oferise ca soluție deschiderea circulației rutiere prin zona Fântânii cu pești, direct prin Piața Victoriei.

De altfel, edilul susține că pasajul subteran nu va necesita cine știe ce săpături prin fața Operei, pasajul existent fiind destul de rezistent, iar intrările urmând să fie una la intersecția străzii Paris cu Bulevardul Republicii și cealaltă dincolo de Liceul MIU.

Până la urmă, legea va fi respectată, iar asociația va avea partea de dezbaterea publică solicitată, astfel că, deocamdată, proiectul rămâne în așteptare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns