Participanţi din nouă ţări la Timişoara City Marathon

maraton

Aproape 900 de oameni s-au înscris la cele şase curse ale evenimentului sportiv Timişoara City Marathon, pe lângă români fiind înregistraţi şi participanţi din Serbia, Ungaria, Italia, Germania, Franţa, Spania, Slovacia şi Japonia. Organizatorii aşteaptă circa o mie de persoane, mâine, la start, având în vedere că încă se mai fac înscrieri pentru cursele de doi şi cinci kilometri, la care sunt aşteptate familii cu copii şi persoane care au mai puţin antrenament fizic, dar îşi doresc să participe.

CITEŞTE ŞI: Casă oferită gratis în județul Timiș

„Timişoara City Marathon este o nouă modalitate de a celebra oraşul şi istoria noastră. Evenimentul este inspirat de Descălecatul prinţului Eugeniu de Savoya în cetatea Timişoarei, cursele au nume atractive, iar fiecare participant are un rol clar în acest eveniment, unul cu tentă istorică. Ne bucură prezenţa unui număr mare de străini, care vor avea ocazia să ne cunoască mai bine.

Invităm în continuare timişorenii să se înscrie la cursele pe distanţe scurte, să aleagă o dimineaţă de duminică în comunitate, alături de prieteni, de familie, în aer liber”, a spus coordonatorul evenimentului, Valentin Mureşan.

Se modifică traficul rutier

Mâine, pe perioada desfăşurării Timişoara City Marathon, în intervalul orar 08,45-14, vor apărea modificări pentru traficul rutier în zona centrală, iar câteva mijloace de transport în comun vor fi deviate.

CITEŞTE ŞI: Maşină făcută zob, din cauza vitezei. Parapetele a străpuns parbrizul mașinii, ieșind prin lunetă

Rămân deschise pentru circulația mașinilor: traficul peste Pasajul Michelangelo; ruta Catedrala Mitropolitană – bd. Regele Ferdinand – un sens pe podul A. Șaguna – banda 1 la dreapta pe Splaiul T. Vladimirescu înspre Flora – ieșire în bd. 16 Decembrie; intersecția Mihai Viteazu cu Victor Babeș; str. Cuvin, pentru ieșiri la dreapta spre Fabrica de Bere (+ acces pe o bandă la TVR Timișoara/Radio Timișoara pe str. Pestalozzi); toate liniile de tramvai. Modificările care survin pentru mijloacele de transport în comun sunt următoarele: Expres 8 va circula pe traseul: Str. Iepurelui – str. Ștefan cel Mare – Bd. Eroilor de la Tisa – bd. Victor Babeș – bd. Mihai Viteazul – Piața Bălcescu.

CITEŞTE ŞI: Gărzile ucigașe au făcut zeci de victime printre medici

Returul va fi pe același traseu; Expres 7 întoarce la capătul liniilor L33 și L33b pe traseul: bd. 16 decembrie – bd. Regele Ferdinand I – Spl. Tudor Vladimirescu – bd. 16 Decembrie; Linia 16 – va circula deviat pe traseul liniei 15 – str. Cluj – str. Michelangelo – bd. I.C.Brătianu – str. Traian Grozăvescu – bd. Mihai Eminescu – str. Michelangelo – str. Cluj; Expres 3 – va circula pe traseul bd. Liviu Rebreanu – bd. Constantin Brâncoveanu – bd. General Ion Dragalina – Str. Gării. Returul va fi pe același traseu.

DARIUS PETRU

DANIELA DAMIAN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Participanţi din nouă ţări la Timişoara City Marathon

  1. Cu tot respectul, ar fi fost frumos dn partea organizatorilor sa ANUNTE MAI DIN TIMP modificarile din trafic, strazile inchise si devierile mijloacelord e transport!Din punctul meu de vedere aceste maratoane prin centrul orasului, oricum extrem de aglomerat mi se par ABERATII, care pe langa bulversarea circulatiei rutiere, conduce pentru participanti ingerarea a unei cantitati ridicate de noxe eliminate de masinile din trafic.In opinia mea era muuuuuuuult mai frumos sa se faca maratonul la stadion de exemplu, sar pe aleea de la Padurea Verde, eventual chiar prin padure…In acest an de cel putin cinci ori s-a „maratonat” prin centrul orasului…. cu inconvenientele de rigoare. Apropo: s-a ostenit cineva sa masoare calitatea aerului din centru ?

Lasă un răspuns