Parteneriat al ISJ Timiș și SOLE privind implementarea unui proiect în sfera dialogului social

Parteneriat al ISJ Timiș și SOLE privind implementarea unui proiect în sfera dialogului social

Parteneriat al ISJ Timiș și SOLE privind implementarea unui proiect în sfera dialogului social

Pornind de la nevoile identificate în mediul preuniversitar, mai ales în perioada grevei generale a profesorilor din anul 2023, când negocierile derulate între părțile implicate au reliefat o vulnerabilitate în necunoașterea legislației muncii, conceperea unui proiect care să fortifice acest punct nevralgic a devenit un deziderat al Sindicatului Oamenilor Liberi din Educație (SOLE) Timiș.

Ideea a prins, acum, contur printr-un proiect derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, privind creșterea capacității partenerilor sociali din educație în vederea dezvoltării competențelor în sfera dialogului social din domeniul învățământului preuniversitar.

Beneficiarii proiectului sunt 40 de persoane cu activitate în domeniul educației (5 angajați ai ISJ Timiș și 35 de angajați din învățământul preuniversitar, membri SOLE), care vor deveni persoane-resursă pentru colegii lor în ceea ce privește aspecte precum creșterea capacității de derulare a dialogului social, negocierile și managementul conflictelor din domeniul muncii, cunoașterea legislației, oferirea de asistență în probleme legate de drepturile și obligațiile angajaților și angajatorilor deopotrivă.

Totodată, în cadrul proiectului, se are în vedere crearea unei platforme-web care să cuprindă o bibliotecă virtuală, materiale informative din domeniul legislației, simulator pentru calculul salariilor cuvenite, arhivare digitală a documentelor în sprijinul membrilor SOLE.

CITEȘTE ȘI: Cursuri gratuite pentru concursul de ”titularizare”, organizate de UVT

Proiectul se va derula timp de 18 luni, cu sprijinul a 17 experți, perioadă în care vor fi cuprinse programe de formare a beneficiarilor, sesiuni de lucru, schimburi de experiență, precum și dezvoltarea de parteneriate educaționale inclusiv cu sindicate din Ungaria.

Valoarea totală a proiectului este de 2.481.712 de lei, acesta este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027 cu suma de 1.896.139,51 de lei si de la bugetul de stat cu suma de 585.572,49 de lei, din care contribuția proprie a Inspectoratului Școlar Județean Timiș este de 75.855,96 de lei.

Evenimentul de lansare a proiectului a avut loc vineri, 19 aprilie, la sediul ISJ Timiș, în prezența managerului de proiect și președintelui SOLE Timiș, Andreea Iacobescu, inspectorului școlar general Aura Danielescu, inspectorului școlar general adjunct Simona Bejan, inspectorului școlar general adjunct Francisc Halasz, directorului Casei Corpului Didactic Timiș, Mihaela Ivașca, reprezentanți ai AJOFM și Prefecturii Timiș, membri SOLE, inspectori școlari și angajați ai instituției gazdă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Parteneriat al ISJ Timiș și SOLE privind implementarea unui proiect în sfera dialogului social

  1. Asta da gluma proasta!!! Adica prima donna Aura face parteneriat cu sindicatul fondat chiar de ea cand ramasese fara functie de conducere dobandita pe motiv de cumetrie!!! Mai penibil nici ca se poate!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *