Părinții copilului care a ieșit însângerat din bazinul de înot “Bega” au dat primăria în judecată

În februarie 2018, un puști de opt ani din Timișoara ajungea din bazinul de înot direct pe masa de operație. În articolul publicat la vremea respectivă, v-am relatat cum, în timpul unui antrenament în bazinul din incinta Complexului Sportiv “Bega” (bază sportivă aflată sub controlul Primăriei Timișoara), Fabian Arba s-a tăiat în profunzime la trei degete de la mâna stângă, după ce a prins marginea tăioasă ca o lamă de cuțit a unui bloc-start.

Redăm cele declarate atunci de mama copilului: “Am plecat cu copilul la Spitalul Louis Țurcanu. Când i-au deschis pansamentul, deși nu sunt o fire foarte emotivă, mi s-a făcut rău și m-a bufnit plânsul! Nu mai avea carne, toată carnea era dusă în sus, spre falanga de mijloc, la toate cele trei degete. L-au curățat în Urgență și apoi au spus că nu pot să-l coase, pentru că, la unul dintre degete, tendoanele sunt afectate. Nu știau în ce măsură decât dacă îl deschideau. Atunci l-au pansat la loc și mi-au făcut internarea pe Chirurgie.

La ora 11 seara mi l-au băgat în operație, a stat o oră în operație. Degetul mijlociu este despicat de sus până jos, ambele tendoane au fost tăiate. Tot degetul mijlociu este cusut în zig-zag. Trei săptămâni trebuie să stea cu mâna pansată, după care va urma recuperarea, ca să poată să o miște”.

Părinții copilului care a ieșit însângerat din bazinul de înot “Bega” din Timișoara au dat primăria în judecată

În același articol, antrenorul de înot Ion Bădescu declara că a semnalat încă de la început proasta calitate a bloc-starturilor, care au fost demontate rapid de administratorul bazinului, Ștefan Hrib, imediat după accidentul lui Fabian: “Atunci când s-a făcut renovarea, s-au adus bloc-starturile astea. De la început le-am spus că astea sunt un pericol, gândindu-mă că se alunecă pe ele, că erau din inox, îți fugea piciorul. Cădeau pe capete la starturi, pentru că inoxul ăla, la contact cu apa, e ca gheața. S-au tăiat mulți, la mână, la picior…”.

Acum, la trei ani de la incident, deși și-a reluat antrenamentele, Fabian Arba nu și-a recăpătat încă mobilitatea completă a degetelor afectate. Convinși că, pentru suferințele îndurate fără vreo vină de copilul lor, cineva trebuie să plătească, părinții lui Fabian au introdus, în 1 februarie 2021, o cerere de chemare în judecată, în care primăria și administratorul bazinului de înot figurează drept pârâți. Nepăsarea și incompetența care au produs traume unui copil nu au cum să rămână nepedepsite.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Părinții copilului care a ieșit însângerat din bazinul de înot “Bega” au dat primăria în judecată

  1. daca antrenorul isi respecta demnitatea hotara in mod unilateral sa suspende antrenamentele pana la remedierea situatiei (si eventual explica „sportivilor” si parintilor acestora cauza);
    asa, antrenorul este singurul vinovat: poate si parintii daca vedeau ca vin copii raniti de la antrenament si nu investigau problema;
    deci hai sa nu mai dam vina „pe sistem”: omul este responsabil sa isi poate de grija; minorii au parinti ca sa le poarte de grija;

Lasă un răspuns