Parcurile din Timișoara nu sunt oaze de relaxare și civilizație

Parcurile din Timișoara sunt zone aflate de multă vreme în atenția olițiștilor locali. Mizeria, oamenii fără adăpost care-și fac veacul prin ele, băncile și coșurile de gunoi distruse fac parte, din păcate, din tabloul cotidian al acestor zone care ar trebui să fie destinate relaxării sau care, măcar, să-i încânte pe trecătorii care au drum prin ele.

CITEȘTE ȘI: Timişoara ocupă un onorant loc 3 în topul celor mai sigure oraşe din România

Polițiștii locali i-au luat în vizor pe proprietarii de câini care își plimbă patrupedele fără lesă sau botniță, în cazul raselor considerate periculoase, sau nu adună resturile fiziologice lăsate de animalele de companie pe alei.

Pentru că parcurile sunt locuri care îi atrag pe cei fără adăpost dar și pe scandalagii, polițiștii încearcă să reducă, pe cât pot, actele de tulburare a ordinii și liniștii publice, în cazul persoanelor care fac gălăgie, consumă alcool, substanțe interzise, fac mizerie și creează disconfort cetățenilor.

De la începutul acestui an, polițiștii locali au dat, în parcuri, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, 188 de sancțiuni contravenționale. Majoritatea amenzilor au fost pentru consumul de alcool pe domeniul public, aruncarea de resturi alimentare și nealimentare pe jos, tulburarea liniștii publice la ore târzii din noapte, dar și pentru parcări neregulamentare în perimetrul spațiilor de relaxare pentru cetățeni.

Polițiștii locali atrag din nou atenția celor certați cu legea și cu bunul simț să respecte actele normative în vigoare pentru a evita sancționarea dar și pentru a nu produce disconfort celorlalți timișoreni, care merg în parcuri pentru a se plimba.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns