Parcări noi în cartiere. Și regulament nou la Timpark

pnoi 1

Parcări noi în cartiere. Și regulament nou la Timpark.

Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a anunțat stadiul în care se află mai multe proiecte de parcaje noi în cartiere. Acestea sunt realizate în locul fostelor garaje de lângă parcul Clăbucet, pe strada Pepinierei, în zonele Steaua și Bucovina. Acest model de demolare a garajelor și crearea de locuri noi de parcare la nivel va fi continuat, susține Lațcău.

Parcări cu 400 locuri noi pentru rezidenți

„Cele patru parcaje vor aduce în jur de 400 de locuri noi pentru rezidenți. Costul per loc va fi de aproximativ 1.700 de euro. Pentru context, un proiect de parcare supraetajată, precum cea de la mall, poate costa undeva între 15.000-20.000 de euro per loc.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 3.â,3 milioane de lei sau 0,7 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Crește capacitatea de vaccinare în Timișoara

Ne-am asigurat că vom proteja cât de mulți arbori putem, știind că poate dura decenii pentru ca aceștia să crească la loc, chiar adaptând trotuarele în proiect. Am cerut să avem o suprafață verde cât mai mare, dar a trebuit din păcate să tăiem doi arbori la Pepinierei pentru a lega parcarea nouă de cea existentă.

În zona Bucovina am folosit dale pentru locurile de parcare pentru a menține la un nivel mai rezonabil temperatura pe timp de vară. Proiectele se află în diferite stadii de implementare, iar cel din Steaua este aproape finalizat.

Mai e nevoie să amenajăm spațiul verde din scuaruri și sistemul de iluminat public.

Prima secțiune din Bucovinei este aproape gata, la fel și cea din Clăbucet.

La Pepinierei mai avem însă de lucru, fiind așternut săptămâna trecută stratul de piatră.

Consultare publică pentru Timpark

De asemenea, vinerea aceasta (1 octombrie – n.r.) la ora 16 vom avea o consultare publică pentru structura sistemului de abonamente pentru parcări – Timpark, adică să îl scoatem de sub Societatea de Drumuri Municipale și să îl punem sub conducerea directă a primăriei.

Prin această schimbare vrem să investim banii pe care îi plătesc oamenii pentru parcare pentru construirea de noi locuri, pentru menținerea celor existente și pentru a extinde Timpark-ul în cartiere. Așa cum am spus în programul de guvernare locală. Pe scurt: banii din parcări vor merge spre parcări.

Toate cele patru parcaje despre care am vorbit le vom introduce în sistem, astfel încât rezidenții să poată avea un loc de parcare al lor, acolo unde au rezidența/domiciliul. Regulamentul pentru Timpark îl vom prezenta săptămâna aceasta”, a mai explicat viceprimarul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *