Parc fotovoltaic într-o comună de lângă Timișoara

Încă un parc fotovoltaic în Banat. Investiţia se ridică la 2 milioane de euro!

Parc fotovoltaic într-o comună de lângă Timișoara

La nivelul unui an calendaristic obișnuit, consumul de energie electrică al unei administrații locale importante din mediul rural timișean – așa cum este comuna periurbană Ghiroda, care numără în prezent circa 9.000 de locuitori și dispune de sute de agenți economici locali – se cifrează în jurul valorii de 390 de Mwh.

Potrivit proiectului adoptat de aleșii comunali, parcul fotovoltaic pe care administrația publică de aici dorește să-l amenajeze ar putea genera, tot anual, întreaga cantitate necesară, reducând practic factura electrică a comunei la zero. Investiția nu este una ușoară, devizul estimativ fiind de 4,1 milioane de lei (TVA inclus), din care bugetul local trebuie să asigure circa 1,55 milioane de lei.

Sursa principală de finanțare pe care mizează administrația locală este programul de sprijinire a investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile, derulat prin Ministerul Energiei, care a fost lansat la sfârșitul anului abia încheiat.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz face curățenie în Primăria Timișoara: a reangajat o funcționară din lotul trișorilor demascați de DNA

Pentru a-și spori șansele, ghirodenii și-au făcut temele până la acest stadiu al promovării proiectului, adoptând angajamentul de cofinanțare și indicatorii tehnico-economici ai viitoarei investiții.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Parc fotovoltaic într-o comună de lângă Timișoara

  1. intre timp in India: Modi promite DUBLAREA productiei de energie pe carbune, pentru a creste productia cu 88GW putere instalata pana in 2032. si ai zice ca indienii cu musonu lor sunt afectati de schimbarile climatice, nu? inconstienti indienii astia!😂 Da’ las ca compensam noi cu parcuri fotovoltaice; momentan noi avem cat? vreo 7GW cu totul?😂🤣😂🤪 plus ca la portile de fier tocmai ce se inchide un grup si jumatate, deci… nasol! dap, dar banii pentru prosteala verde vin „de la uie”, ca uie are bani de la… ah, nu tot din neocolinialismul practicat cu indarjire. #Schmenghenenghen!

    #prosteala verde

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *