Paragină și ruine, în centrul Timișoarei

După ani îndelungi de neglijare, răstimp în care a devenit un fel de rai al boschetarilor și al buruienilor, fostul ștrand Uszoda, situat în Parcul Central, la 500 de metri de Primăria Timișoara, a fost preluat de municipalitate la începutul anului în curs.

În luna martie, primarul Nicolae Robu declara că Uszoda a fost intabulată pe primărie de vreo două sau trei luni și că a încredințat unui arhitect misiunea de a elabora câteva variante de amenajare a unei baze sportive și de agrement, nefiind exlcusă varianta unei concesiuni.

La peste șase luni de la preluarea fostului ștrand, ajuns în ultimul hal de degradare, situația este din ce în ce mai tristă, chiar dacă proprietarul s-a schimbat. Clădirile care mărginesc baza sunt la fel de părăginite, iar buruienile cresc în voie din fostele bazine de înot. În spatele ștrandului exista pe vremuri un teren de baschet, care este plin, la ora actuală, de bălării înalte cât un om și de resturi vegetale uscate, provenite, probabil, din parc.

Gardul dinspre splaiul Nicolae Titulescu pare cam șubred. În fața lui, pe alee, se află o groapă, iar după el, pe terenul viran, oamenii străzii au aruncat cam tot ce le prisosea: pet-uri goale de bere și apă, pungi și alte resturi.

Imaginea de margine de oraș în plin centru contrastează cu declarațiile pompoase despre Timișoara, iar din modul în care are grijă de ceea ce îi aparține rezultă că primăria ar trebui să se amendeze singură pentru paragina în care a lăsat clădirea și terenul din jur.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.