Pacienții nu trebuie să plătească testul anti–Covid-19 la internarea într-o unitate sanitară

Bilanț COVID pentru săptămâna 21-27 august. Peste 3.300 de cazuri noi și 4 decese

Pacienții nu trebuie să plătească testul anti–Covid-19 la internarea într-o unitate sanitară

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2. În acest sens, pacienții trebuie să știe că nu vor plăti testarea la internarea în spital.

Alexandru Rafila a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.

„Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii. Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2”, transmite Ministerul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Timișoara. Un tânăr de 24 de ani s-a sinucis

Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, informează MS, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *