Păcăleala momentului: Răzuiți ca să descoperiți o… țeapă!

Câștigurile rapide, promise de anumite firme organizatoare de așa-zise concursuri, s-au dovedit a fi, de cele mai multe ori, țepe în toată regulă. Sub pretextul garantării unor câștiguri în bani sau diverse bunuri cu valoare mare, aceste firme le cer participanților (cooptați prin diferite metode) să le achite înainte anumite sume de bani.

Mulți creduli au căzut în această capcană, încrezându-se în cuvintele bine ticluite ale celor care stau în spatele afacerilor de acest gen, dar au rămas în final cu portofelele goale.

Recent, pe piața românească a apărut o nouă ofertă care, la prima vedere, pare destul de tentantă. O anume firmă Tarsago distribuie pliante în poștă (uneori însoțite de facturi telefonice), în care oamenii sunt anunțați că au toate șansele de a câștiga un autoturism de 20.000 de euro și, mai apoi, de a obține marele premiu în valoare de 100.000 de euro. Tot ceea ce au de făcut este să răzuiască un card, explică organizatorii în pliantul respectiv.

Va fi JALE printre şoferi!

În cazul în care codul astfel descoperit coincide cu cel al autoturismului inscripționat pe pliant, mașina e ca și câștigată. Pentru a intra în posesia ei, participanții trebuie să sune la numărul de telefon afișat tot pe pliant, la capătul căruia va răspunde un reprezentant al firmei respective…

Dar (întotdeauna există un ”dar”) participanților li se cere să achite înainte suma de 69 de lei (plus taxele poștale) pentru a primi o altă ofertă, de această dată ”de recuperare după boală”. Operatorii refuză însă să ofere mai multe detalii, motivând că explicațiile se primesc odată cu primirea pachetului. Evident, cine nu plătește această taxă e scos din joc.

Tarsago, firma care organizează acest tip de concurs, vine din Polonia și se laudă cu o experiență de peste zece ani în România privind organizarea campaniilor de marketing. De câțiva ani, a preluat și licența mărcii ”Reader’s Digest”, o afacere din SUA care se ocupă cu distribuția de cărți și reviste.

Este inutil, însă, să vă spunem că am fost trimiși la plimbare când am încercat să obținem mai multe informații despre tipurile de concurs pe care le promovează.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

19 thoughts on “Păcăleala momentului: Răzuiți ca să descoperiți o… țeapă!

 1. am primit si io un asa numit fluturas cu teapa momentului numai ca ………sunt pregatit sa-l trimit la origini si pe cel care la pus in cutia mea postala ,si pe cei care s ocupa cu magarii d genul asta.
  clar ca nu am de gand sa sun si nici nu vreau sa mai aud de porcarii d genul…….

 2. interesant in seara asta am gasit pus in poarta un pliant desta poate cineva sa imi raspunda la toate pliantele dupa razuire este acelasi cod dar banuiesc ca da toti care au razuit au gasit codul RO18TAR ?
  o fi dat pe afara productia de masini si acu le dau gratis

 3. E acelasi cod pe toate pliantele – economie de energie 🙂 Am razuit pana m-am plictisit. O sa dau si telefon cand o face plopul pere…

 4. E simplu…trimit aceleași cartoane la toată lumea…cine suna trebuie sa achiziționeze cărți contra unei sume…
  Și ptr ca toate cartoanele au același nr de identificare,ca sa intri în tombola trebuie sa Îți trimiți datele personale..
  E ca și Cum ai juca la cărți și ai avea doar ași. .Cum sa nu câștigi? (Mă refer la tarsago).
  Intreb: cât de corect este sa emiți cartoane..zeci de mii..sute de mii…milioane…identice???
  În România se poate!!!!

 5. părerea mea personală, este concurent care a plătit suma care se vehiculează de 69 lei pentru intrare în concurs, atunci arată pană unde ai mers cu înscrierea în concurs , fi esplicit să poată întelege toți care au păreri de rău, mulțumesc

 6. Şi in Constanta poşta odata cu pensia iti da un bilet cu acelaş nr.RO 18 TAR .Cand suni iti spune sa dai comanda de o carte in valoare de 69 ron daca vrei sa participi la marele premiu de 100.000 Euro😊.

 7. Acelasi stil cu RD de acum cativa ani; primeai un cec cu numele tau pe el in valoare de ~25,000.00usd(moneda straina de la vremea respectiva), cu diverse conditionari: sa mai faci comenzi de peste 200lei, etc… eu le-am scris la vremea respectiva sa-mi opreasca acele sume din valoarea castigului si asa am scapat de ei…

 8. Cine Este câștigătorul marelui concurs găzduiește si câștigi si eu am participat As i dori sa stiu si eu daca ma aflu printre cstigatori

Lasă un răspuns