Christoph Daum, după Kazahstan – România 0-0: Am fost mulţumit de organizarea echipei, dar ne-a lipsit finalizarea

christoph daum

România şi Kazahstan au remizat, marţi, scor 0-0, într-un meci din Grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, iar selecţionerul Christoph Daum a declarat, la final, că este mândru de ceea ce au arătat jucătorii pe teren, chiar scorul a fost doar egal.

România n-a reuşit să treacă peste condiţiile vitrege din Kazahstan. Vremea rece, terenul sintetic şi agresivitatea adversarilor ne-au pus mari probleme. În ciuda rezultatului, Christoph Daum are numai cuvinte de laudă pentru jucătorii săi, susţinând că ”tricolorii” au alergat foarte mult, au fost organizaţi, s-au zbătut, au avut atitudine, însă putea fi mai atenţi în faza de finalizare.

„Nu sunt chiar mulţumit de rezultat. Am fost mulţumit de organizarea echipei. Cred că toată lumea trebuie să fie mândră de aceşti jucători, pentru cum s-au descurcat, dar ne-a lipsit finalizarea, pasa decisivă. Cred că toată lumea ar trebui să fie mândră de ei, cresc de la meci la meci.

Este tot fotbal, nu un sport diferit, dar e foarte dificil să reuşeşti combinaţii pe acest teren. E foarte greu să te adaptezi suprafeţei de joc. Chiar şi aşa am avut ocazii de joc şi sunt mulţumit de modul în care a reacţionat echipa. Am alergat şi am arătat un bun spirit de echipă, dar ne-a lipsit golul.

Va fi dificil pentru orice echipă să joace aici şi să câştige. Urmează pentru noi un meci cu Polonia şi sper că vom creşte până atunci, iar toată lumea să facă totul pentru a câştiga. Răzvan Marin a jucat ca şi cum ar fi fost de ani de zile în această echipă, aţi văzut. Tot ce am văzut în aceste zile de la jucătorii mei mă face să privesc cu optimism spre viitor. Cred că împreună (n.r. cu fanii) putem rezolva multe probleme. Ei pot fi al doisprezecelea jucător, să împingă echipa de la spate.

Nu am putut să îl bag pe Andone mai devreme din cauza problemelor cu accidentările. Aş fi riscat dacă făceam schimbarea cu 20 de minute înainte de final”, a declarat Christoph Daum la TVR, imediat după meci.

România joacă următorul meci din Grupa E a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018 cu Polonia, pe teren propriu, pe 11 noiembrie, de la ora 21:45.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns