Ovidiu Lipan Ţăndărică vine la Festivalul Fanfarelor

tandarica

Timişoara va găzdui, în 30 septembrie, cea de-a XXX-a ediţii a Festivalului Fanfarelor, un eveniment cu tradiție la care, anul acesta, au fost invitate 12 formaţii de muzică de promenadă din țară și străinătate: Fanfara Garnizoanei din Timișoara, Fanfara Pro Amicitia, Fanfara din Mercina, comuna Vărădia, județul Caraș – Severin, Fanfara din Răcășdia (Caraș-Severin), Fanfara din Recaș, Fanfara din Lăpușnicul Mare, (Caraș-Severin), Fanfara din Nădlac și Almaș (judeţul Arad), Fanfara din Bănia (jud. Caraș-Severin), Fanfara din Grebenac (Serbia), Fanfara Transilvania din orașul Cugir (jud. Alba) și Ovidiu Lipan Țăndărică cu Fanfara de la Zece Prăjini.

CITEȘTE ȘI: Alertă ANM: un ciclon se îndreaptă spre România! Banatul și Crișana vor fi „lovite” începând de luni seara!

Fanfara Transilvania din Cugir este cunoscută în peisajul cultural internațional prin participarea la festivaluri mari de jazz, dar și prin interpretarea plină de pasiune și talent a unor teme balcanice. După succesul de anul trecut, Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara de la Zece Prăjini revin și anul acesta în oraşul de pe Bega, cu interpretări ale unor piese cunoscute, cum ar fi „Margareta” sau „Bătuta de la Iași”.

CITEȘTE ȘI: Doi minori s-au sinucis în urma unui joc periculos apărut în mediul online

Programul festivalului începe la ora 12,15, cu un alai care pornește din fața Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, strada E. Ungureanu nr. 1 din Timișoara, traversând strada Mărăști – Piața Victoriei – Catedrala Mitropolitană și Piața Operei, spaţiu care va găzdui un recital al fanfarelor participante. La ora 17, în Sala „Capitol” a Filarmonicii „Banatul” se va derula un spectacol în care spiritul balcanic și muzica de fanfară se vor împleti armonios într-o experiență unică. Manifestarea este organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș şi finanţată de CJT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns