Cerșetorii din Timișoara, greu de gonit. Cine le face observație se alege cu blesteme

cersetori timisoara

Covrigăriile din Timișoara (ca și alte locuri în care se vând de-ale gurii în stradă) se află permanent în atenția cerșetorilor, iar această realitate cotidiană nu pare să deranjeze vreun organ abilitat să vegheze la respectarea legii.

În apropierea Pieței Sfântu Gheorghe – o zonă care ar trebui considerată ultracentrală – se află tot timpul două-trei persoane care apelează la mila publică și la sentimentul de rușine care îi poate încerca pe oamenii care abia așteaptă să mănânce din produsele proaspete.

CITEȘTE ȘI: Alertă ANM: un ciclon se îndreaptă spre România! Banatul și Crișana vor fi „lovite” începând de luni seara!

Sunt, de obicei, persoane mai în vârstă, care așteaptă cu răbdare ca o parte a trecătorilor sau a clienților să le strecoare în palmă un leu-doi. O figură mai nouă s-a ivit, în aceste zile, în perimetrul altădată stabil: o femeie tânără, cu un prunc de câteva luni în brațe, lângă care se află și o sticluță cu lapte pe jumătate goală.
cersetori timisoara1
„Hai, domnule, dă și mie un leu, să iau lapte la copil” este litania ei obișnuită.

Dacă îndrăznești să o fotografiezi, întoarce rapid spatele, dovedind o practică serioasă în materie.

CITEȘTE ȘI: Scene șocante surprinse într-un oraș bănățean. Câine mort târât în lesă pe stradă. Video

Dacă îi mai și spui că e ilegal să cerșească și cu atât mai mult cu copilul în brațe, te blestemă să te calce o mașină, pe tine și pe neamul tău.

Mulți se lasă înduioșați de milogeala cerșetorilor, mai ales a femeilor tinere și cu copilași, fără să țină cont că, poate, au în buzunare mai puțini bani decât aceștia.

În plus, conform articolului 215 din Codul penal, „Fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor, se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă”.

CITEȘTE ȘI: Nicoleta Voica va fi cap de afiş la ruga dintr-o localitate timşeană

Desigur, cineva ar trebui să se și ocupe de constatarea faptelor respective, dar, cel mai probabil, cerșetorii sunt tolerați de polițiile de toate felurile, altfel nu se explică de ce locurile în care se știe că acționează nu sunt vizitate mai des.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cerșetorii din Timișoara, greu de gonit. Cine le face observație se alege cu blesteme

  1. Daca amendati cersetorii, ramineti cu hirtia de amenda! Nu o vor plati niciodata. Dar mai sint mijloace de constringere: TREBUIE PUSI LA MUNCA! Daca nu vor, trebuie obligati si facut un program in asa fel incit sa nu mai aiba timp de cersit. Dar trebuie facute si niste investigati mai adinci, in asa fel incit sa iese la supafata adevaratii profitori ai cersetoriei, care stau in umbra si periodic iau banii acestor amariti care stau si intind mina la marginea drumului.

  2. Cersetorii vor sta pe străzi atâta timp cât se vor găsi persoane cărora le stârnesc mila și care le vor da bani. Dacă nu vor mai primi bani de la nimeni, probabil vor părăsi zona.

Lasă un răspuns