Orban: În localitățile carantinate nu vor exista restricții privind deplasarea la secțiile de votare

Carantina de noapte se va aplica în toată țara: deplasările limitate drastic și doar cu declarație pe proprie răspundere / Noile restricții, pentru 30 de zile

În localitățile care la 6 decembrie sunt în carantină nu va fi restricția deplasării la secțiile de votare, a declarat luni premierul Ludovic Orban, conform hotnews.ro.

„În toate localitățile carantinate la data de 6 decembrie, cetățenii își vor putea exercita dreptul de vot. Nu vor exista restricții în ceea ce privește deplasarea cetățenilor la secțiile de votare”, a spus șeful Guvernului.

Cât privește procedura exactă, aceasta va fi stabilită fie de BEC, fie în ordinele de instituire a carantinei „va fi exceptată de la restricții deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”.

„Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare se va introduce în cadrul Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”, a mai spus premierul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Orban: În localitățile carantinate nu vor exista restricții privind deplasarea la secțiile de votare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *