Incendii, accidente și misiuni de decontaminare în vestul țării

prepelita

Peste 400 de misiuni au dus la bun sfârșit pompierii arădeni, în ultima săptămână.  Aproape 100 dintre acestea au vizat acordarea primului ajutor și transportarea la spital a unor persoane rănite în accidente sau care aveau grave probleme de sănătate.

CITEȘTE ȘI: Orban: În localitățile carantinate nu vor exista restricții privind deplasarea la secțiile de votare

Pompierii au intervenit și pentru stingerea a trei gospodării care au luat foc. Totodată, ei acordă sprijin ambulanțelor pentru transportul la spital în cazul persoanelor suspecte sua care au fost confirmate cu coronavirus, efectuând aproape 100 de astfel de misiuni. Tot angajații  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș ” al județului Arad participă, prin unitatea specializată, la decontaminarea autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus și a personalului care le deservește. Pe lângă aceste acțiuni, pompierii arădeni participă și la activități preventive, prin care informează localnicii despre necesitatea respectarea regulilor de protecție individuala pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Ei au luat parte la aproape 200 de astfel de activități.

Și pompierii cărșeni au avut o săptămână încărcată, mai precis 52 de misiuni și intervenții în situații de urgență, continuând în același timp seria de activități de informare și control, atât pe linia respectării normelor în domeniul prevenirii și răspândirii coronavirusului SARS-Cov 2, cât și a respectării normelor privind apărarea împotriva incendiilor. Dintre intervențiile de urgență, 42 au fost de natură medicală, la accidente sau pentru transportul unor persoane bolnave, respective la două incindii, unul izbucnit la un adăpost de animale din localitatea Cornereva, pompierii salvând bunuri de aproximativ 30.000 lei, și altul  la un autoturism aflat pe raza localității Răcășdia, care a fost distrus în totalitate de foc datorită unui scurt-circuit la instalația electrică a autovehiculului. Vremea rea le-a dat și ea bătăi de cap celor de la ISU Caraș-Severin, ei intervenind pentru reluarea circulației pe DN57 A , în zona Piatra Albă, după ce un copac s-a prăbușit peste șosea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns