Oportunitățile de afaceri România-Spania, într-un eveniment online

cciatspania

Sub sloganul ”Șansa ta la un parteneriat internațional”, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Ambasada României în Regatul Spaniei organizează primul eveniment economic online România – Spania, destinat dezvoltării și promovării schimburilor comerciale bilaterale și identificării de noi oportunități de afaceri și de investiții pe cele două piețe.

CITEȘTE ȘI: Sfârșit terbil pentru un bărbat din județul Timiș: a pierit lovit de tren

Seminarul online se va desfășura marți, 27 aprilie, pe platforma Zoom a CCIA Timiș, cu începere de la ora 11 (ora României). Evenimentul se adresează companiilor timișene care au stabilit relații de afaceri pe piața din Spania, dar și celor care doresc să cunoască actualul climat de business și oportunitățile pentru companiile românești pe piața iberică.

Prezentările tematice vor fi susținute de Iulia Schnecker, ministru consilier în cadrul Biroului de Promovare Comercial-Economică (BPCE), Bogdan Bădescu, consilier economic în cadrul BPCE și Bogdan Stănescu, consul general al României la Sevilla. Vor adresa mesaje de salut Gabriela Dancău, ambasadorul României în Regatul Spaniei și Florica Chiriță, președinte executiv al CCIA Timiș. Înregistrarea la eveniment se face accesând linkul următor: https://zoom.us/meeting/register/tJUuc–gqjsjEtBdNol4DVN47auGuuq-4OKl.

Participarea firmelor este gratuită. Termenul limită pentru înregistrare este 26 aprilie 2021. Informații suplimentare, la nr. tel. 0372.185.285, email: [email protected], persoana de contact fiind Cristina Coroian.

Spania este a paisprezecea economie la nivel mondial și unul dintre principalii parteneri economici ai României. Conform ultimelor statistici publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, la data de 30 noiembrie 2020 erau înregistrate în România 6.208 companii cu participare de capital spaniol, în valoare totală de 1,77 miliarde de euro. Spania ocupă locul opt în clasamentul țărilor de proveniență a capitalului străin investit în România, cu o pondere de 3,86 la sută din totalul capitalului străin. În primele 11 luni ale anului trecut, stocul net al investițiilor spaniole în România a crescut cu 11,66 milioane de euro. La 31 octombrie 2020, volumul total al schimburilor comerciale bilaterale a fost de 3,1 miliarde de euro, în scădere cu 18 la sută față de perioada similară a anului 2019.  La această dată, Spania este al doispreecelea partener comercial al României (și al zecelea din  UE), cu o pondere de 2,65 la sută în totalul comerțului exterior al țării noastre. Exporturile românești în Spania au totalizat 1,4 miliarde de euro, în scădere cu 14,42 la sută față de luna octombrie a anului 2019, reprezentând 2,90 la sută din totalul exporturilor românești (locul 11). Importurile de produse spaniole în România au atins nivelul de 1,6 miliarde de euro, în scădere cu 21,03 procente față de luna octombrie a anului 2019, reprezentând 2,46 la sută din totalul importurilor românești (locul 13).

Balanța comercială a înregistrat un deficit de 135,42 milioane de euro pentru partea română, în scădere față de deficitul de 316,56 milioane de euro la sfârșitul lunii octombrie a anului anterior.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *