Când se ridică, de fapt, restricţiile în România. Termenul e mai aproape decât ne aşteptam

Iohannis: Din 15 mai, fără mască în aer liber și fără restricții de circulație noaptea. Alte decizii ale autorităților

S-a aflat când se ridică, de fapt, restricţiile în România! Cel care a venit cu vestea a fost secretarul de stat Andrei Baciu, desemnat de premierul Florin Cîțu să asigure interimatul la Ministerul Sănătății. Acesta a venit cu o dată exactă când România ar putea renunța la toate restricțiile.

CITEȘTE ȘI: Oportunitățile de afaceri România-Spania, într-un eveniment online

Andrei Baciu, ministru interimar al Sănătății, a fost invitat într-o emisiune la Antena 3, unde a vorbit despre pandemia de coronavirus cu care România se confruntă de mai bine de un an și care urmează însă să se încheie în scurt timp!

Potrvit lui Andrei Baciu, românii ar putea să scape de restricții începând chiar cu Ziua Copilului, 1 iunie! “Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a anunţat Andrei Baciu la Antena 3.

Andrei Baciu a recunoscut că 1 iunie este principalul obiectiv pe care îl urmărește premierul Florin Cîțu, pentru a putea fi ridicate restricțiile. Șeful executivul se așteaptă ca până la acea dată să avem peste 10 milioane de persoane vaccinate. “Vorbim de obiectivul domnului Cîţu, 10,4 milioane de vaccinaţi în septembrie. Asta înseamnă că 70% din populaţia adultă este imunizată, transmisia virusului va fi mult diminuată iar fenomenul pandemic va fi încheiat”, a spus Andrei Baciu atunci când a fost întrebat despre relaxarea măsurilor anti-pandemie în decurs de două luni.

“Voi anunța constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. De fapt, acesta este primul jalon, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, declara premierul Florin Cîțu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns