Operaţiune de căutare demnă de seria ‘Rambo’ în Pădurea Neagră, unde un bărbat a dezarmat 4 poliţişti şi a fugit

O operaţiune demnă de seria „Rambo” are loc în Germania, unde sute de poliţişti au periat fin luni Pădurea Neagră, unde se ascunde un fugar înarmat cu un arc cu săgeţi, un cuţit şi cu una sau mai multe arme de foc cu care a dezarmat duminică patru poliţişti, relatează AFP şi DPA.

CITEȘTE ȘI: Nelu Tătaru: „Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”

Sprijinite de elicoptere şi de câini, forţele de ordine, care folosesc şi camere termice, încearcă de duminică să pună mâna pe fugar – Yves Rausch, un bărbat fără domiciliu stabil în vârstă de 31 de ani.

Autorităţile au difuzat o fotografie a fugarului, care ar fi înarmat cu un arc cu săgeţi, un cuţit şi una sau mai multe arme de foc.

În fotografie Rausch are capul ras şi un mic barbişon. În alte imagini publicate de cotidianul Bild el apare în ţinută a forţelor speciale şi dispune de echipamente precum o lunetă ataşată la cască.

El este cunoscut forţelor de ordine pentru diverse delicte de port ilegal de armă şi conflicte cu oamenii legii.

„Rămâneţi acasă şi nu luaţi în maşină autostopişti”, a avertizat poliţia locală din Oppenau, unde incidentul a început duminică dimineaţă.

Alertată de un martor, o patrulă a încercat să-l prindă dimineaţă, într-un adăpost improvizat în care fusese văzut.

„În timpul controlului, el a scos deodată un pistol, i-a ameninţat pe poliţişti, iar apoi i-a făcut să pună jos pistoalele, armele lor de serviciu. Apoi a fugit în pădure”, a relatat Yannick Hilger, purtător de cuvânt al poliţiei din Oppenau.

El „i-a ameninţat pe agenţi, care nu au avut timpul să reacţioneze”, potrivit poliţiei, care susţine că bărbatul a fugit „probabil” cu patru arme de serviciu.

Anchetatorii cred că fugarul se deplasează pe jos dar perimetrul de căutare, o pădure deasă, oferă numeroase ascunzători potenţiale.

„Orice persoană care îl întâlneşte pe suspect trebuie să rămână la distanţă. Bărbatul este într-o stare de suferinţă mentală”, a avertizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Oppenau, din landul Baden-Wurttemberg.

Grădiniţele şi piscinele în aer liber au fost închise cu titlu de precauţie de municipalitatea din Oppenau, care evocă o „situaţie periculoasă”.

Plimbările în pădure şi activităţile în aer liber au fost de asemenea interzise, iar survolurile aeriene ale regiunii sunt suspendate.

„A avut mereu slujbe temporare, precum paznic pe un teren de golf sau la gară”, a declarat un fost vecin pentru cotidianul Bild. „În urmă cu un an trăia într-un apartament de deasupra unui hostel, dar a fost dat afară pentru că nu-şi plătea chiria”, a adăugat el.

„Arme, muniţie şi bidoane cu benzină ar fi fost descoperite în apartament la momentul respectiv”, a mai spus acest martor, precizând că bărbatul avea chiar „un mic stand de tir în podul casei”.

Yves Rausch a trăit apoi în maşină, înainte de a se instala într-o colibă improvizată la liziera pădurii, unde poliţiştii au încercat să-l reţină.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns