Nelu Tătaru: „Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”

Ministrul Sănătății spune că, în acest moment, nu se impune o nouă stare de urgenţă din cauza numărului de persoane infectate cu coronavirus, dar că prelungirea stării de alertă este aproape iminentă. Mai mult, Nelu Tătaru a declarat că, în condiţiile în care legislaţia va permite, anumite localităţi sau chiar regiuni ar putea intra în carantină.

CITEȘTE ȘI: Ambasadorul Republicii Cipru la București, găsit mort în reședința sa. De ce a decedat diplomatul

”În acest moment nu avem evoluţie pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, cele 14 zile, să avem o evouţie fluctuantă odată cu creşterea numărului de cazuri, poate 500, poate 600, poate 700, cu o alternanţă, funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Dar prelungirea unei stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă”, a declarat ministrul Sănătăţii, luni seara, în cadrul unei emisiuni TV.

El a menţionat că autorităţile erau pregătite de noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, dar că acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza numărului mare de persoane infectate.

”Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiţi la 1 iulie să mai facem alte măsuri de relaxare, dar evoluţia nu ne-a permis, amânând aceste măsuri de relaxare. Măsurile de relaxare depind de evoluţie, evoluţia depinde de noi, ca sistem medical, cum gestionăm cazurile pe care le avem, dar şi de partenerii noştri, că sunt agenţi economici sau populaţia civilă, care au nişte reguli de respectat”, a explicat Tătaru.

Tătaru a răspuns că este posibilă carantinarea.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Nelu Tătaru: „Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”

  1. Da prelungirea unor palme peste mutra acestui sclav nu este posibila?
    Ne ingropati cu fricile voastre. Virusul asta nu e atat de letal precum il faceti sa para.

Lasă un răspuns