Omul lui Vântu de la Timișoara vrea să fie președinte de consiliu județean

Țeapa FNI a produs multe victime în urmă cu mai  bine de 20 de ani, cînd mulți români au rămas fără economiile acumulate în urma unei megaescrocherii  orchestrată de Sorin Ovidiu Vântu, creierul fondului de investiții amintit.

Vântu nu a lucrat singur, ci a avut  oameni care i-au girat afacerea în teritoriu. La Timișoara, persoana desemnată de Vântu să se ocupe de banii ce intrau în FNI a fost Laurențiu Ștefănescu, un tânăr care nu împlinise 30 de ani, la acea vreme. Ștefănescu era directorul celebrului ”Gelsor”, fond care tranzacționa banii din țeapa FNI.

Scandalul a căpătat proporții să datorită sloganului tragi-comic prin care FNI și-a ademenit victimele: ”Dormi liniștit, FNI veghează pentru tine!”. După ce fondul a picat și i-a ruinat pe mulți români, Ștefănescu a dispărut o vreme, dar a revenit în spațiul public timișorean din postura de om politic. Astfel, el a condus mai multe filiale locale ale unor partide minuscule (Uniunea pentru Reconstrucția României, Forța Civică și M10), susținând o serie de conferințe de presă în orașul de pe Bega.

Neavând succes în plan politic, Laurențiu Ștefănescu s-a reorientat și s-a dorit a fi un lider al societății civile, formând ”Inițiativa pentru Timișoara”. Din această postură a participat la   protestele ”#rezist” și chiar a fost unul dintre liderii societății civile care au mers la premierul din acea vreme, Mihai Tudose, pentru a prezenta revendicările străzii.

Iată că acum Laurențiu Ștefănescu s-a reîntors în politică și  vrea să fie președinte de consiliu județean, dar nu în Timiș, unde trecutul său putea fi mai ușor scos la iveală, ci în Mehedinți, județul său de baștină. El candidează din partea USR-Plus cu un slogan cel puțin la fel de interesant cu cel cu care FNI înșela  oamenii: ”Cu mâinile curate”.

Prin urmare, mehedințenii pot dormi liniștiți, pentru că Laurențiu Ștefănescu veghează pentru ei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Omul lui Vântu de la Timișoara vrea să fie președinte de consiliu județean

Lasă un răspuns