Boala care se va suprapune peste COVID! Raed Arafat: Vom avea o perioadă dificilă

Raed Arafat, despre ridicarea unor restricții: "Suntem pe un trend de scădere și ultimul lucru pe care îl vrem este să stricăm momentul ăsta"

Duminică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a vorbit despre ceea ce ne așteaptă sezonul acesta. Potrivit lui Arafat, ne vom confrunta cu o perioadă dificilă din cauza bolii care se va suprapune peste pandemia de coronavirus.

Mai precis,  Raed Arafat a atenționat asupra gripei sezoniere care se va asocia cu coronavirus. Acesta a mai spus că perioada care urmează va fi una dificilă pentru că persoanele vulnerabile la COVID-19 vor fi vulnerabile și la gripă.

Șeful Departamentului penru Situații de Urgență (DSU) recomandă românilor să se vaccineze antigripal.

”Ne aşteptăm ca în luna octombrie să vedem efectele bineînţeles la reluarea mai multor activităţi: şcoală, revenirea la locul de muncă, la birouri, chiar dacă acolo sperăm să se respecte regulile, să se transmită mai puţin în zonele respective.

CITEȘTE ȘI: Omul lui Vântu de la Timișoara vrea să fie președinte de consiliu județean

Activităţile care s-au reluat recent, campania electorală, alegerile, toate astea înseamnă anumite riscuri care pot să ducă la o creştere a numărului cazurilor în luna octombrie. Aşa că noi trebuie să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, dar şi pentru încă un lucru pe care l-am mai zis şi acesta este gripa sezonieră.

Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră în aceeaşi perioadă şi o să avem o perioadă dificilă pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere şi de aici sfatul pe care l-am dat şi îl repetăm, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere”, a afirmat Raed Arafat, duminică la Antena 3.

Persoanele vulnerabile trebuie să se vaccineze antigripal

Raed Arafat a mai menționat duminică seara, la Antena 3 că Ministerul Sănătății a cumpărat doze de vaccin antigripal și îndeamnă persoanele vulnerabile să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

„Există doze care înţeleg că au fost deja achiziţionate şi aduse de Ministerul Sănătăţii, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, cu asta cel puţin elimină un risc chiar dacă nu e un risc eliminat total pentru că încă poţi să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă eşti vaccinat.

Şi bineînţeles respectarea regulilor de distanţare de protecţie, de igienă, care sunt regulile de bază care pot să ne ferească de a fi infectat cu acest virus la maxim”, a mai spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

sursa: capital.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Boala care se va suprapune peste COVID! Raed Arafat: Vom avea o perioadă dificilă

Lasă un răspuns