OMS provoacă cutremur la nivel mondial: de 2-3 ori mai mulți morți de Covid-19, decât cifrele raportate oficial

coronavirus 57

Bilaţul morţilor din cauza Covid-19 în lume este de două-trei ori mai mare, de la apariţia primelor cazuri în China, la sfârşitul lui 2019, estimează vineri Organizaţia Mondială a Sănătălii (OMS) în raportul anual al statisticilor sanitare mondiale, relatează AFP.

CITEȘTE ȘI: S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Grecia, Turcia, Spania şi Italia rămân pe „lista galbenă”

Covid-19 a ucis în 2020 cel puţin trei milioane de oameni în mod direct sau indirect, estimează OMS în raport – în contextul în care bilanţul oficial este de aproximativ 1,8 milioane de morţi, conform stiripesurse.ro

”Acest lucru corespunde unor estimări similare care preconizează toate că numărul total al morţilor este de cel puţin de două până la trei ori mai mare” decât bilanţul oficial al morţilor din cauza covid-19, a anunţat într-o conferinţă de presă dr. Samira Asma, subdirectoarea generală a OMS însărcinată cu date.

Pandemia a cauzat până în prezent ”aproximativ şase până la opt milioane” de morţi directe şi indirecte, potrivit calculelor sale.

În prezent, bilanţul oficial al pandemiei de covid-19 este de 3,4 milioane de morţi.

”Pandemia covid-19 constituie o ameninţare majoră la adresa sănătăţii şi strării de bine a populaţiilor din întreaga lume”, subliniază ea.

OMS cooperează împreună cu ţările lumii pentru a afla care este ”adevăratul bilanţ uman al pandemiei, pentru a fi mai bine pregătiţi la viitoarea urgenţă”, anunţă Samira Asma.

Diferenţa între ceea ce experţii numesc ”supramortalitate” sau ”exces de decese” şi bilanţul oficial al morţilor de covid-19 are la bază mai mulţi factori.

Unele ţări întârzie în notificarea deceselor, iar unii oameni au murit şi nu au fost testaţi.

Alte decese sunt cauzate de alte boli, de care nu s-au putut trata fie de frica de a se duce în centre de sănătate, fie din cauza unor măsuri de izolare.

”Supramortalitatea ne oferă o imagine mai bună, pentru că ea reflectă atât efectele directe, cât şi indirecte”, subliniază dr. William Msemburi, un analist la Divizia de Sate a OMS.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “OMS provoacă cutremur la nivel mondial: de 2-3 ori mai mulți morți de Covid-19, decât cifrele raportate oficial

  1. Așa au murit și în România 60.000 de oameni în timpul evenimentelor din 1989.Prin  Efectul psihologic vor să convingă prostimea să accepte vaccinul și sa își justifice hotărârile aberante și marea cheltuiala a banilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *