Omagiu pentru o absolventă a Medicinei din Timişoara. Se afla în avionul ucrainean doborât în Iran

În holul de la intrarea în Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara se află o fotografie, un buchet de flori, candele și un mesaj de o mare tristețe.

În avionul ucrainean doborât în Iran în data de 8 ianuarie se afla și una dintre absolventele Facultății de Medicină din Timișoara, promoția 1990. Este vorba despre dr. Firouzeh Madani, care urcase în avion alături de soțul ei, dr. Nader Pourshaban.

„Nu există cuvinte care să poată alina durerea familiei și rudelor!” se arată în mesaj.

 

Reamintim că un avion ucrainean de tip Boeing, la bordul căruia se aflau 176 de persoane – inclusiv 82 de iranieni şi 63 de canadieni – s-a prăbuşit în data de 8 ianuarie 2020 în Iran, la puţin timp după ce a decolat de la Teheran, iar toate persoanele de la bord și-au pierdut viața.

1 Comments
CIRA LIVIU 26/02/2020
Am avut onoarea sa o cunosc pe studenta Firoozeh in anul 1984, cand locuiam in acelasi camin studentesc 17/c pe cand era in anul pregatitor. O studenta cu o aleasa educatie, cu o atitudine "aristrocratica" datorata educatiei musulmane in care a crescut, foarte serioasa si cu o inteligenta deosebita, a fost cel mai bun "ambasador" al Iranului in timpurile cand nu se vorbea de bine despre Iran in mass-media. In acelasi timp discreta, prietenoasa si deschisa, peste tot pe unde a trecut a foat apreciata de colegii de munca, iar acum este regretata, atat in Romania, in Iran tara natala iar apoi in tara de adoptie Canada, in Vancouver. Reintoarsa in patrie dupa absolvirea facultatii, a dat examene de diferenta si a urmat inca un an de facultate in Teheran pentru a obtine dreptul de a practica medicina. Asadar a fost dublu licentiata in medicina. In British Columbia, Canada a sustinut toate acele examene dificile pentru a obtine dreptul de a practica medicina, lucru care a necesitat un efort deosebit. In paralel a desfasurat si activitati sociale la o biblioteca, acordand sprijin pentru integrarea emigrantilor din tara natala. Disparitia ei impreuna cu sotul sau, ne intristeaza pe toti care am cunoscut-o si am apreciat-o. Fie ca Dumnezeu-Allah sa o odihneasca in pace !