Olguța anunță măriri în rafală la pensii, salarii și indemnizația pentru creşterea copilului

lia olguta vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că de la 1 ianuarie 2018 punctul de pensie va crește la 1100 de lei. La aceeași dată salariul minim brut pe țară va crește la la 1900 de lei, scrie stiripesurse.ro

”Vă propunem o hotărâre de Guvern prin care salariul minim brut pe țară să crească la 1900 de lei la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă celei prevăzute în programul de guvernare, care era de 1550 de lei.

Indemnizația minimă de creștere a copilului va crește, tot de la 1 ianuarie 2018, la 1250 de lei, față de 1233 cât este în prezent și nu va mai fi raportată la salariul minim ci la indicele social de referință care este astăzi de 500 de lei și indemnizația va fi de două ori și jumătate ISR.

Proiectul de ordonanță prevede creșterea punctului de pensie la 1100 de lei, iar pensia minimă la 640 de lei, de la 1 iulie 2018. Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului la Pilonul II de pensii de la 5,2% la 3,7%, dar atenție fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care achitată astăzi către administratorii Pilonului II de pensii la anul va fi aceeași, dar scăderea procentului este necesară, datorită creșterii salariului minim brut cu 20%.”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns