Aproximativ 18.000 de persoane din judeţul Timiş s-au trezit cu decizii de impunere a unor sume datorate bugetului asigurărilor de sănătate

Aproximativ 18.000 de persoane din judeţul Timiş s-au trezit cu decizii de impunere a unor sume datorate bugetului asigurărilor de sănătate. Este vorba de angajaţi cu convenţie civilă, care ar trebui să plătească sume de ordinul sutelor de lei şi nu înţeleg de unde provin aceste datorii.

Dintre cei aflaţi în discuţie, o bună parte o reprezintă administratorii de bloc şi femeile de serviciu. Petru Olariu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara (FALT), spune că aceste categorii sunt victimele schimbărilor legislative şi că factorii decidenţi din structurile de finanţe nu au un răspuns clar referitor la banii datoraţi la sănătate.

În esenţă, ar fi vorba de sumele aferente primei jumătăţi a anului 2012, pentru care, conform vechii legislaţii, contribuţia la sănătate nu se plătea de către cei cu convenţii civile. De-abia după a doua jumătate a anului 2012 s-a inclus şi această obligaţie, fapt care a generat derută în rândul contribuabililor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Aproximativ 18.000 de persoane din judeţul Timiş s-au trezit cu decizii de impunere a unor sume datorate bugetului asigurărilor de sănătate

  1. hai ca-i buna .dar companiile de stat cu datorii imense la pensii si sanatate si care-si dau tot felul de prime si salarii conducatorilor politici si analfabetilor din AGA nu le executa nimeni .au gasit solutia .trecerea contributilor la angajat.bun dar ce faci cu datoriile imense ale companiilor de stat. d-le ziarist publicati lista acestora si sumele datorate la pensii si sanatate si atunci nu o sa ma mai gandesc la adrian despot.

Lasă un răspuns