Oferta Guvernului pentru profesorii greviști, o palmă dată demnității dascălilor: ”Nu suntem asistați social!”

Oferta Guvernului pentru profesorii greviști, o palmă dată demnității dascălilor: ”Nu suntem asistați sociali!”

Oferta Guvernului pentru profesorii greviști, o palmă dată demnității dascălilor

Ultimele negocieri ale sindicatelor din învățământ cu Guvernul de miercuri seară, 24 mai, derulate pe parcursul a mai multor ore, au dat o palmă demnității profesorilor.

Invocând imposibilitatea de majorare a salariilor pentru angajații din sistemul de învățământ, reprezentanții Guvernului au oferit, în schimbul renunțării la grevă, carduri valorice în două tranșe, pentru achiziționarea materialelor didactice.

Astfel, în luna iunie, profesorii și personalul didactic auxiliar ar urma să primească un card în valoare de 1.000 de lei, iar în luna octombrie, altul în valoare de 1.500 de lei. Pentru personalul nedidactic a fost propus un card în valoare de 500 de lei.

Cardurile sunt destinate exclusiv pentru cumpărarea de materiale didactice. Valoarea acestora ar urma să fie acoperită din fonduri europene.

La discuții, din partea executivului, au fost prezenți Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului, ministrul educației, Ligia Deca, ministrul muncii, Marius Budăi, ministrul finanțelor, Adrian Câciu și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.

CITEȘTE ȘI: Angajații primăriilor din comune vor putea deconta naveta

Reacția profesorilor: ”Nu suntem asistați social!”. Personalul din învățământ este decis să continue greva generală, pe 25 și 26 mai fiind anunțate proteste în stradă, în mai multe localități din țară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *