Oferă un plus de valoare bucătăriei tale!

mese bucatarie

Bucătăria este, poate, cea mai utilizată cameră a casei. Este locul unde se pregătesc preparate delicioase, unde se servește masa, unde stabilești bugetul pe următoarea săptămână, triezi facturile, etc. Poate fi chiar și un bun loc de joacă pentru cel mic, care va adora să dea atacul dulapului cu oale și tigăi și să îți ofere un concert de neuitat. De aceea, mobila de bucătărie este foarte importantă, dar să nu uităm și de masă, locul unde se concentrează aproape toată activitatea din cameră.

O investiție de durată

Masa de bucătărie nu este o piesă de mobilier pe care să o schimbi în fiecare an, de aceea trebuie să alegi una care să fie rezistentă, să se potrivească mai multor stiluri de amenajat, să se potrivească bine în spațiul rezervat ei și, mai ales, să se încadreze în buget.

Tipuri de masă de bucătărie

Există trei tipuri de masă de bucătărie: convențională – preferată de cei mai mulți, extensibilă sau pliabilă, o alegere făcută, de regulă, de cei care nu au la dispoziție un spațiu prea generos.

Indiferent însă de tipul ales, trebuie să ții cont de alte trei criterii, respectiv numărul de locuri la masă, cât de mare este bucătăria și mai ales, dimensiunile mesei.

Forma mesei de bucătărie

Avem de a face cu o masă rotundă, ovală, pătrată și dreptunghiulară. O masă rotundă sau pătrată se va potrivi bine într-o bucătărie care are forma pătrată. În schimb, dacă bucătăria ta este mai mult lungă decât lată, atunci alege o masă dreptunghiulară sau una ovală. Evident, cele mai populare sunt cele pătrate sunt dreptunghiulare, atât pentru faptul că majoritatea dintre noi adoră simetria, dar și pentru că se pliază mai bine pe dimensiunile camerei.

Ce material să aleg?

Există o mulțime de modele de mese de bucătărie, din materiale diferite, așa că probabil nu știi prea bine ce să alegi. Pentru aceasta, avem pentru tine câteva sugestii. Începem cu lemnul, un material rezistent, cu o durată mare de viață și care poate fi ușor de întreținut. Nici nu e de mirare că este cea mai popular alegere. Furnirul este și el pe placul multora, deoarece este mult mai ieftin, este ușor de curățat, dar stă mai slab la capitolul recondiționare. Metalul este preferat de iubitorii stilului industrial, dar cu toate acestea este ceva mai dificil de întreținut. În schimb, marmura și sticla sunt niște alegeri de lux, mult mai scumpe, și care nu se pretează să fie folosite chiar în orice bucătărie.

După cum ai observat, există numeroase materiale din care poate fi confecționată masa pentru bucătărie. De aceea, pentru că este vorba despre o piesă de mobilier pe care tu și familia ta o veți folosi zilnic, pentru o perioadă cât mai îndelungată, gândește-te bine care este materialul care vi se potrivi cel mai bine. Rezistență, durabilitate, design, sunt cele trei elemente de care trebuie să ții cont.

Nu face rabat la calitate

După cum spuneam ceva mai sus, ai nevoie de o masă de bucătărie de calitate. De aceea, chiar dacă poate ți se va părea că vei cheltui mulți bani pe o piesă de mobilier care ”stă” în bucătărie, gândește-te că este o investiție care se va amortize în timp. Preferi să cumperi în fiecare an câte o masă de bucătărie sau vrei o piesă care este atemporală, rezistentă, ușor de întreținut, și se potrivește perfect oricărui stil alegi să îți amenajezi această cameră?

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi o masă

În afară de aspectele de mai sus, specialiștii sunt de părere că ar trebui să fii atent și la altele. Astfel, o masă de bucătărie bună este stabilă, solidă și bine licrată. Ai nevoie de ceva care să reziste, deoarece va fi folosită zilnic. Îmbinările sunt cele care trebuie să fie analizate atunci când te gândești la rezistența mesei. Cea mai bună alegere este o masă din lemn, cu îmbinări tot din lemn, dar este o variantă destul de scumpă.

Suprafața mesei trebuie să fie netedă, și indiferent cât adori acele modele texturate, nu sunt o alegere prea inspirată, deoarece sunt destul de dificil de curățat. Simplitatea este cea mai bună alegere, pentru că se va potrivi perfect și vei avea parte și de o piesă de mobilier ușor de întreținut și recondiționat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *