Oboseala şi absenţele şi-au spus cuvântul >> FC Botoşani – Poli Timişoara 2-0 (2-0)

Ionut Popa Poli Timisoara

Cu dorinţă de revanşă după acel usturător duş rece suferit în tur, 0-5 pe stadionul „Dan Păltinişanu”, partidă disputată cu întârziere, la aproape o lună de la restul confruntărilor din runda inaugurală a Ligii I, fotbaliştii alb-violeţi nu au putut obţine nici luni seară un rezultat pozitiv cu FC Botoşani.

În nord-estul ţării, băieţii lui Ionuţ Popa, cu un moral bun după patru victorii consecutive, s-au văzut depăşiţi din nou de trupa moldoveană, de această dată la o diferenţă mai mică, de două goluri, scor 0-2.

Absenţele din lot şi oboseala acumulată în ultima perioadă şi-au pus amprenta asupra evoluţiei poliştilor, care nu s-au făcut însă de râs, încercând să facă pressing-ul cerut cu insistenţă de antrenorul lor şi să lovească pe contraatac. A lipsit însă vitezistul Bărbuţ, suspendat, aşa cum şi absenţa lui Artean, integralist până luni, a contat la mijlocul terenului.

Ambele goluri au fost marcate de Barbosa. Prima dată a punctat în minutul 35, cu o reluare fără preluare din careu, din pasa lui Fulop de pe partea stângă.

Şase minute mai târziu, el l-a învins pe Straton la capătul unei faze ce a făcut şah-mat apărarea timişoreană, mingea circulând, după o lovitură liberă de la marginea careului, pe traseul Fulop – Vaşvari înainte de a ajunge la brazilian.

Anterior, acelaşi Barbosa trimisese mingea în bară după ce a pătruns uşor în careu, prin dribling (min. 10). Şi Poli Timişoara a avut o bară, autor Cânu (min. 73).

FC Botoşani: Iliev – Dimitrov, Burcă, Miron, Muşat – Vaşvari, I. Fulop – Astafei, W. Barbosa (Târnovan ’90), Golofca (Moruşan ’81) – Matulevicius (Herghelegiu ’67). Rezerve neutilizate: Albuţ, Plămadă, Cucu, Patache. Antrenor: Leo Grozavu.

Poli Timişoara: Straton – Străuţ, Bocşan, Cânu, Novak – Llorente – Cârstocea (Şeroni ’40), Croitoru, Vraciu, Doman (Mailat ’59) – Drăghici (Roşu ’57). Rezerve neutilizate: Curileac, Fridrich, Sîntean, Popovici. Antrenor: Ionuţ Popa.

„A fost o primă repriză foarte slabă făcută de noi, victoria celor de la Botoşani este una meritată. Tot timpul îmi este greu să evoluez împotriva acestei echipe, aici m-am simţit cel mai bine. Ne-au surprins, nu am reacţionat foarte repede. Aşteptăm să luăm cele opt puncte la TAS, apoi urmează să vedem când ni se vor lua celelalte şase puncte. În luna decembrie vom avea o judecată la TAS. Nu este fair-play faţă de oamenii care investesc şi faţă de jucători să schimbi regulile din mers”, a declarat Marius Croitoru la Digi Sport.

„Am prins o zi proastă, am avut greşeli care au contat în economia jocului. Eram conştienţi că va veni şi un duş rece, ca să-l numesc aşa… La golul al doilea a fost o schemă lucrată la antrenament, ne-au surprins la acea fază. Rolul portarului este să-şi certe constructiv colegii, am făcut-o şi eu. Nu ştiu dacă puteam reveni la ocazia lui Cânu, cert este că şansele noastre ar fi crescut”, a spus, pentru sursa menţionată, şi portarul Cătălin Straton.

Ionuţ Popa a găsit cauza eşecului suferit luni seară la Botoşani: „Echipa este obosită, în ultima perioadă am parcurs 3.500 de kilometri cu autocarul. Am fi putut intra în joc şi pe acest fond de oboseală. Mâine avem antrenament, nu am ce să fac, nu le pot da liber jucătorilor”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns