„Big Brother” s-a pus pe treabă. A fost inaugurat sistemul inteligent de monitorizare a traficului din Timișoara

big brother

Telenovela sistemului de management al traficului și supraveghere video a luat sfârșit luni, odată cu inaugurarea oficială a acestuia, în prezența oficialităților locale, dar și a șefului Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș.

S-au rostit cuvinte frumoase, dar până să se ajungă la momentul fericit al inaugurării, proiectul a trecut prin mai multe momente critice: o mare întârziere a licitației, necesitatea de a aloca bani de la bugetul local pentru conectarea semafoarelor prin fibră optică, neplăcerile șantierelor și, nu în ultimul rând, nemulțumirile conducătorilor auto față de noile semafoare.

Autoritățile promit însă că toate acestea aparțin trecutului și că, de acum înainte, vom avea parte și de beneficiile acestui „Big Brother”.

management-trafic

Sistemul inaugurat luni la Centrul de comandă situat pe strada Iuliu Maniu include 134 de intersecții cu 230 de camere de supraveghere, șapte radare de viteză, 13 radare de informare cu panouri de afișare numerică, 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu, 17 panouri de afișare a unor mesaje variabile. Costul proiectului se ridică la peste 24 de milioane de lei.

Ce promite proiectul, dar şi ce nu poate face noul sistem, aflaţi din ziarul print de marţi, 1 noiembrie!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “„Big Brother” s-a pus pe treabă. A fost inaugurat sistemul inteligent de monitorizare a traficului din Timișoara

  1. 1 la mina radarele de viteza sau cele de trecere pe rosu nu sunt legale asta e clar pot fi contestate in instanta si se cistiga usor deoarece nu exista lege la nivel national este doar o hotarire de consiliu local care nu are acoperire legala,sunt puse ptr a speria participantii la trafic sau a altora cind vad camere se caca de frica.

Lasă un răspuns