Jurnalistul timişorean Ionuţ Groza s-a stins din viaţă! Avea doar 41 de ani…

ionut groza

Doliu în presa din România! Unul dintre cei mai vechi și apreciați jurnaliști s-a stins din viață. Ionuţ Groza avea doar 41 de ani.

Colegul nostru de breaslă Ionuţ Groza a absolvit Universitatea de Vest Timişoara, secţia Jurnalism, în 1998. A început să facă radio şi televiziune încă din 1993, ca redactor la posturile locale din Deva, iar după un an era deja la Radio Timişoara.

Ulterior, Ionuţ a decis să facă pasul către televiziune.

„Am început să lucrez în presă în perioada romantică a jurnalismului românesc, imediat după ‘90. Am gustat din ‘gloria’ aţâţătoare a unui radio local, în care toţi făceau muncă de pionierat. Am descoperit mai apoi Radio Timişoara, unde am început să învăţ serios cu ce se mănâncă meseria… Până la Televiziune a fost o jumătate de pas, mai ales că, în acele vremuri, Radioul şi Televiziunea împărţeau încă aceeaşi haină. Radioul a fost prima iubire, dar televiziunea mi-a adus maturizarea profesională”, povestea el.

A realizat la TVR Timișoara reportaje, filme documentare şi anchete. A prezentat, moderat şi produs diverse emisiuni de actualitate, a realizat duplex-uri în Telejurnalele Televiziunii Române, din teren, de la evenimente speciale din ţară şi din străinătate.

A fost prezentatorul emisiunilor Tribunalul Adolescenţilor şi Românii de lângă noi.

Din 1995 a prezentat Telejurnalele regionale TVR Timişoara, anunță TVR.ro.

„Ştirile sunt porţia noastră zilnică de realitate imediată, cu toate aromele pe care le împrăştie în jur… dulci, amare ori derutante. Este, de multe ori, o provocare să le decantez cu sinceritate, dar şi o onoare să vi le prezint nealterate”, mărturisea Ionuţ.

Ionuţ a fost un coleg de breaslă apreciat, iubit şi respectat, înzestrat cu o nobleţe sufletească rar întâlnită.

Dumnezeu să-l odihnească!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Jurnalistul timişorean Ionuţ Groza s-a stins din viaţă! Avea doar 41 de ani…

Lasă un răspuns