Oamenii străzii, o problemă fără rezolvare la Timișoara?

cersetori 3

Ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, dar și a constatărilor efectuate în timpul patrulărilor din teren, polițiștii locali din Timișoara au demarat o serie de acțiuni în zona Gării de Nord din Timișoara, pe Bulevardul Republicii și în stațiile de transport public din zona respectivă.

Astfel, au fost constatate o serie de nereguli: persoane care consumă alcool, fac scandal și mizerie, apelează la mila publică, creând astfel disconfort cetățenilor care circulă prin zonă sau așteaptă mijloacele de transport în comun.

Serile trecute, în cadrul unei astfel de acțiuni, au fost depistate în zonă șapte persoane care consumau alcool și făceau gălăgie, acestea fiind sancționate conform Legii 61/1991. De altfel, în ultimele luni au fost aplicate 128 de sancțiuni pentru astfel de fapte în zona stației STPT din apropierea gării. Pe lângă astfel de cazuri, problema oamenilor străzii care se aciuează prin zonă este, de asemenea, în atenția polițiștilor locali, zeci de astfel de persoane fiind depistate în zona respectivă. În cazul acestora, chiar dacă sancționarea nu este o soluție, deoarece cei în cauză nu-și plătesc amenzile, aceștia sunt preluați din stradă de polițiștii locali, duși la sediu pentru introducerea în baza de date și întocmirea documentelor de predare către serviciile sociale, aceasta fiind singura posibilitate legală aflată în atribuțiile Poliției Locale, conform Legii 155/2010.

Din păcate, însă, nici reprezentanții serviciilor sociale nu au posibilitatea legală de a-i determina să nu mai iasă în stradă și să rămână în centrele ce le sunt destinate. De altfel, persoanele fără adăpost, care primesc bani de la oameni și de la reprezentanții unor societăți comerciale din zonă, sunt ridicate aproape zilnic din fața gării. Pentru a nu mai fi nevoită să acționeze doar la efect, ci și la cauză, poliția locală face din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani, deoarece, în acest fel, aceste persoane sunt menținute în stradă. Totodată, oamenii legii fac apel la cetățenii care observă cazuri în care cerșetori sau oameni ai străzii se află în zona respectivă, persoane care consumă alcool, fac mizerie și au un comportament deranjant să semnaleze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 pentru a fi luate măsurile legale care se impun.

Acțiunile vor fi organizate în continuare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *