Oameni care sfidează vârsta. Neurologii americani studiază Super-Vârstnicii, persoane în vârstă, cu creierul tânăr

batrani 2

Neurologii americani studiază un fenomen care a şocat lumea științifică: au fost identificate persoane în vârstă, de 80 – 100 de ani, care au capacitățile cognitive ale unor oameni de 50 de ani. Au fost denumiți Super-Vârstnicii. Universitatea North-western din Chicago a început un amplu studiu pentru găsirea explicației.

CITEȘTE ȘI: S-a stins din viață scriitorul și jurnalistul Ion Arieșanu, la vârsta de 89 de ani

Oamenii de știință au găsit o primă diferență între Super-Vârstnici și ceilalți oameni: persoanele obișnuite, cu vârsta de 80 de ani, au o scoarță cerebrală mai subțire decât a celor de 50 – 60 de ani. În schimb, la super-vârstnici s-au înregistrat mai puține pierderi de celule nervoase.

Edith Renfrow-Smith are 105 ani și a fost profesoară. S-a născut în 1914, an în care s-a declanșat primul război mondial.

Edith este o Super-Vârstnică. Nu a renunțat la ocupațiile sale preferate: împletește, citește, gătește și face prăjituri. Nu are nevoie de rețete, le știe de mult timp.

Edith este una dintre persoanele care îi ajută pe neurologi să studieze fenomenul și a acceptat să-și doneze creierul pentru studii, după deces. Ea este foarte mândră că participă la studiu și speră că va avea posibilitatea să ofere posterității un cadou special.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Oameni care sfidează vârsta. Neurologii americani studiază Super-Vârstnicii, persoane în vârstă, cu creierul tânăr

  1. Cel mai probabil acești super vârstnici nu au grupa de sânge B despre care am înțeles din cartea dr. Peter J D’Adamo Alimentația adecvată celor 4 grupe sangvine că sunt cei mai afectați din punct de vedere neurologic și cred ca au și o alimentație destul de apropiata de recomandările acestui doctor dar și de cele ale dr. Henry G Bieler Alimentele, miracolul vindecării, primul doctor are și cărți cu multe alte probleme, inclusiv legate de vârstă dar chiar și în prima carte sunt cazuri grave cum ar fi cei care ar avea nevoie de transplant de rinichi și ficat sau cei care au SIDA care rezolvă prin alimentație problema avută, desi la testul de biorezonanță probleme pe arborele genealogic și traume emoționale din viata intrauterin și după naștere se rezolvă prin participarea le Sfintele Liturghii, la Sf Maslu, mult post și multa rugăciune și celelalte învățături ale bisericii ortodoxe.

    1. Am asa o banuiala ca femeia pomenita in articol, Edith Renfrow-Smith, negresa nascuta in Grinnell, Iowa (SUA) nu prea a mers la Sfintele Liturghii ale bisericii ortodoxe.

Lasă un răspuns